Dårlig karbonering.

hansjrgenksa

Norbrygg-medlem
Hei
Har for en uke siden tappet en Engelsk Ale på Corneliusfat. Har litt dårlig tid så jeg ville karbonere ølet på kunstig vis, men oppdager at ølet ikke har tatt til seg noe særlig med kullsyre. Er det noen som har erfaring med dette. Blir det bedre å gjøre det på naturmåten? Ølet virker litt flatt.
 
Engelsk Ale skal vel også være tilnærmet flatt for å være riktig.
 
Hvor lenge har det stått? er du sikker på at fatet er tett? Det vil gjerne ta et par uker før ølet er mettet. Ølet blir ikke noe bedre om du karbonerer naturlig.
 
Det kan være at manometeret ditt ikke er helt korrekt. 5 °C og 0,7 bar gir vel uansett et ganske flatt øl.
 
0,7 bar ved 5 C burde gi ca. 2,2 vol. CO2, noe som er helt fint for en engelsk ale. En uke er gjerne ikke nok, men om ølet er helt flatt, ville jeg kontrollert om fatet var tett.
 
Vi snakker om tvangskarbonering.  ;)

Hvorfor ikke ta den helt ut, rist fatet tilknyttet gasflaska (Pass på at gassflasken ligger høyere enn fatet, ellers får du øl i regulatoren). Rist til du hører at ølet ikke tar opp mer gass. La det vile litt ellers skummer det ganske kraftig.

Voila!  Nyt det første glasset. :laugh:

r
 
Tilbake
Topp