Erlendso
Dommer
Hei;
For å forstå hvordan man lager godt øl, kunne jeg tenkt meg å forstått mekanismene bak dårlig øl bedre.
Har fks. noen rester fra et lager-ølsett stående. Hvorfor de fremdeles står der aner jeg ikke, fordi de kan ikke brukes til kompost en gang.
Instruksene ble ihvertfall fulgt til punkt og brikke, og gjæren som fulgte med ble tilsatt. Dette ble brygget i fjor høst, og ble gjæret på ca. 24 °C. Står fremdeles som sagt på flasker i kjelleren. Selv om dette er klart og fint å se på , smaker det ekstremt gammelt gjær av det, og fruktigheten blir "the understatement of the day" :cheeky:. Virker nesten som Carmen Miranda har mistet frukt-hatten sin oppi brygget! Vil påstå at rensligheten var dog. ganske bra, men ikke så bra som ved koking selvsagt.
Hva er det som gjør slike ølsett så ekstremt dårlige, mens det virker som "all-grain" og "partial mash" nesten blir vellykket hver gang? Har Petit-Agentur en slags ukjent tryllestav til salgs som man vifter over brygget før man setter det til gjæring??
-Erlend
For å forstå hvordan man lager godt øl, kunne jeg tenkt meg å forstått mekanismene bak dårlig øl bedre.
Har fks. noen rester fra et lager-ølsett stående. Hvorfor de fremdeles står der aner jeg ikke, fordi de kan ikke brukes til kompost en gang.
Instruksene ble ihvertfall fulgt til punkt og brikke, og gjæren som fulgte med ble tilsatt. Dette ble brygget i fjor høst, og ble gjæret på ca. 24 °C. Står fremdeles som sagt på flasker i kjelleren. Selv om dette er klart og fint å se på , smaker det ekstremt gammelt gjær av det, og fruktigheten blir "the understatement of the day" :cheeky:. Virker nesten som Carmen Miranda har mistet frukt-hatten sin oppi brygget! Vil påstå at rensligheten var dog. ganske bra, men ikke så bra som ved koking selvsagt.
Hva er det som gjør slike ølsett så ekstremt dårlige, mens det virker som "all-grain" og "partial mash" nesten blir vellykket hver gang? Har Petit-Agentur en slags ukjent tryllestav til salgs som man vifter over brygget før man setter det til gjæring??
-Erlend