Dårlig sekundærgjæring - tips?

Vi brygget i mars et "Viltøl" etter oppskriften i "Fra hånd til munn". OG 72, FG 15, Safale S-04. Primærgjæring i 16 dager ved 18 °C, tilsatte 8 g sukker pr/liter ved flasking, ettergjæring ved 22 °C i 18 dager, deretter på kjølerom. Det var nok lite futt i ølet ved endt ettergjæring, og for søtt, men vi regnet med det ville komme sakte men sikkert under lagringen - har opplevd det før med Bayer. Den gang ei. Pr. i dag - etter snart 6 måneder - er det like dødt og søtt. Kan noe gjøres?
 
Kan være så enkelt at korkene ikke er tette? Vanskelig å måle, men ta allikevel en vektmåling og se om OG er høyere enn før du tilsatte karboneringssukker. Vil bare være ca 2-3 poeng. Bør gi deg noen ideer om sukkeret er spist opp eller ikke. Lykke til med feilsøkingen.
 
Tror vi kan utelukke korkene. De virker tette, og ølet smaker søtt, søtere enn før flaskingen. Ser for meg følgende mulighet:
  1. Flytte flaskene (3 kasser) ut fra kjølerommet, til badet med 25 °C
  2. Vente 1-2 uker og se om eksisterende gjær våkner til live igjen
  3. Hvis ikke; vippe av korkene, ha på ørlite gjær, korke på nytt og vente 1-2 uker til
Noen som har tro på det? Eller bør vi hoppe over punkt 2?
 
Tilbake
Topp