Finn Berger
Moderator
Ut fra det jeg leser i "Yeast" (s.93-94) ser jeg liten grunn til ikke å bruke defoamer for å holde styr på potensiell blow-out under gjæring. Men det hadde vært kjekt å høre litt hva slags erfaringer folk har. (Jeg har kikket på tidligere tråder her, og funnet relativt lite om defoamer under gjæring.)
Jeg skal snart sette en slags weissbier/roggenbier-hybrid, og forventer massiv bobling under lokket på gjæringsdunken om jeg ikke går til motangrep med kjemiske stridsmidler.
White sier at man skal tilsette 1 ml til 20 liter mot slutten av kokingen, altså i praksis for meg, som brygger et par-tre liter mer, en kvart teskje. Det synes jeg høres ganske mye ut, i forhold til den ene dråpen jeg ellers en sjelden gang har brukt for å kontrollere kok. Synspunkter/erfaringer?
Jeg ville gjerne kunne topphøste gjæren fra dette ølet. Får jeg problemer med det om jeg bruker defoamer? I så fall vil jeg nok droppe det.
White sier at defoamer kan gi bedre skum. Ikke så viktig for meg, men likevel: Synspunkter?
Jeg skal snart sette en slags weissbier/roggenbier-hybrid, og forventer massiv bobling under lokket på gjæringsdunken om jeg ikke går til motangrep med kjemiske stridsmidler.
White sier at man skal tilsette 1 ml til 20 liter mot slutten av kokingen, altså i praksis for meg, som brygger et par-tre liter mer, en kvart teskje. Det synes jeg høres ganske mye ut, i forhold til den ene dråpen jeg ellers en sjelden gang har brukt for å kontrollere kok. Synspunkter/erfaringer?
Jeg ville gjerne kunne topphøste gjæren fra dette ølet. Får jeg problemer med det om jeg bruker defoamer? I så fall vil jeg nok droppe det.
White sier at defoamer kan gi bedre skum. Ikke så viktig for meg, men likevel: Synspunkter?