Aleksander_B
Dommer
Okey, det er ikke så ekstraordinært som tittelen sier, men for meg er dette spennende.
Jeg planlegger å avslutte ølfestivalhelgen med å brygge en weizen.
Siden jeg har en større bryggekjele vil jeg prøve noe nytt.
Hva er forskjellen mellom fersk gjær og tørrgjær?
Planen er da:
Brygge en full batch som ender opp på ca 40 liter. Splitte dette på to gjæringskar.
Kar no.1 skal tilsettes WLP300 som er et standard hvetegjær. (Starter settes på fredag)
Kar no2. skal tilsettes Danstar Munich tørrgjær. (Pitches tørr i gjæringskaret)
Det er flere ting som jeg ikke har bestemt meg for enda:
- Bør jeg rehydrere tørrgjær eller ikke?
- Hvilken oppskrift bør jeg bruke?
- Bør dette tappes på fat eller flaske?
Årsaken til at jeg ville pitche tørrgjæret uten rehydrering er fordi det er flere hjemmebryggere som har laget veldig godt øl ved å bare kaste gjæret oppi karet.
Jeg planlegger å avslutte ølfestivalhelgen med å brygge en weizen.
Siden jeg har en større bryggekjele vil jeg prøve noe nytt.
Hva er forskjellen mellom fersk gjær og tørrgjær?
Planen er da:
Brygge en full batch som ender opp på ca 40 liter. Splitte dette på to gjæringskar.
Kar no.1 skal tilsettes WLP300 som er et standard hvetegjær. (Starter settes på fredag)
Kar no2. skal tilsettes Danstar Munich tørrgjær. (Pitches tørr i gjæringskaret)
Det er flere ting som jeg ikke har bestemt meg for enda:
- Bør jeg rehydrere tørrgjær eller ikke?
- Hvilken oppskrift bør jeg bruke?
- Bør dette tappes på fat eller flaske?
Årsaken til at jeg ville pitche tørrgjæret uten rehydrering er fordi det er flere hjemmebryggere som har laget veldig godt øl ved å bare kaste gjæret oppi karet.