Disse urtene kan brukes i stedet for humle

Jeg står litt tvilende til bruk av Artemisia (malurt) og Achillea millefolium (ryllik). I [iurl=http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=1161.0]artikkelen om krydder[/iurl] står at disse to/tre krydder ikke anbefales brukt i tilberedning av øl pga virkningene, som henholdsvis er 'giftig ved store doser' og 'store mengder kan føre til kvalme eller selv galskap'. Men men, hva er store doser... Alkohol er også giftig ved store doser  ;).
 
Eduard skrev:
Jeg står litt tvilende til bruk av Artemisia (malurt) og Achillea millefolium (ryllik). I [iurl=http://norbrygg.no/forum/index.php?topic=1161.0]artikkelen om krydder[/iurl] står at disse to/tre krydder ikke anbefales brukt i tilberedning av øl pga virkningene, som henholdsvis er 'giftig ved store doser' og 'store mengder kan føre til kvalme eller selv galskap'. Men men, hva er store doser... Alkohol er også giftig ved store doser  ;).

Tilogmed vann er farlig ved tilstrekkelige doser.
 
For de som ikke gidder å plukke ryllik selv, kan man få kjøpt den (formodentlig tørket) i både 100 grams og 1 kgs poser her: http://www.pharmax.no/urter.php . Pharmax hadde vel neppe solgt ryllik hvis den var så innmari giftig? Men som andre sier: det er jo doseringen det kommer an på - med det meste her i livet ...
 
Synes å ha hørt at malurt er blitt 'friskmeldt' etter å ha vært tilnærment forbudt i snart 100 år. Nå får man visstnok også kjøpt ekte absinth. Det er nok ingen sammenheng mellom malurt og galskap.
 
Tilbake
Topp