Har kun fem brygg på samvittigheten som jeg faktisk er veldig fornøyd med. Fem helt forskjellige øltyper. I tillegg har jeg lest mye (og stadig mer interessant blir det) her på forumet og andre steder og skjønner mer og mer at dette er en hobby med utrolig mange variabler. Flott hvis noen kunne gi noen korte og konkrete svar på følgende:
1: Hva skjer med smak/aroma hvis man ligger i øvre grense av anbefalt gjæringstemp i forhold til lav gjæringstemp?
2: Ofte finner jeg en diskusjon om meskingen skal foregå på 65 grader eller 68 grader. Hva er den konkrete fordelen med å heve temp med f.eks disse tre gradene? Mengden sukker man får ut? Går det an kort å si noe om effekten av å meske på høy temp i forhold til lav temp?
1: Hva skjer med smak/aroma hvis man ligger i øvre grense av anbefalt gjæringstemp i forhold til lav gjæringstemp?
2: Ofte finner jeg en diskusjon om meskingen skal foregå på 65 grader eller 68 grader. Hva er den konkrete fordelen med å heve temp med f.eks disse tre gradene? Mengden sukker man får ut? Går det an kort å si noe om effekten av å meske på høy temp i forhold til lav temp?