Dobbelmesket Old Ale på Speidel 50L

Drechsler

Norbrygg-medlem
Brygget i går :)

Dobbelmesk med 2x11 kg malt. (All spesialmalt i første mesk.)
Første mesk 60 minutter på 68 grader. SG 1049
Andre mesk 60 minutter på 68 grader. Skylling med 10 liter vann på 75 grader. SG 1079
Ca 43 liter før kok
Koking i 2 timer med totalt 180 gram humle fordelt på 120/60/10 minutter. Challenger/Challenger/Fuggles
Endte opp med 28 liter vørter på SG 1.100 ! Mistet en del (ca 10 liter) pga av trubben ikke la seg skikkelig ( whirlpoolet for dårlig?)
Pumpene holdet fint hele veien, men det var usedvanlig mye dritt i de da jeg renset de.

Hadde 2 forkulturer på respektive 3 og 2 liter (Wyeast London Ale og White Labs British Ale)

Veldig fornøyd så langt. Stormgjæring var igang nå i morges :D
 
Spennende fremgangsmåte, har tenkt å prøve dette, men aldri testet ennå. Har en 20 liter så jeg må skalere ned litt..

Hvor mye vann startet du med til hver meskingene?
 
Jeg startet første mesk med 55 liter.
Andre mesk startet jeg med den vørteren jeg hadde etter at første mesk hadde rent av (ingen skylling).
Da andre mesk var ferdig skylte jeg med 10 liter vann på 75 grader.

Før kok hadde jeg ca 43 liter vørter i kjelen
 
Tilbake
Topp