Drechsler
Norbrygg-medlem
Brygget i går
Dobbelmesk med 2x11 kg malt. (All spesialmalt i første mesk.)
Første mesk 60 minutter på 68 grader. SG 1049
Andre mesk 60 minutter på 68 grader. Skylling med 10 liter vann på 75 grader. SG 1079
Ca 43 liter før kok
Koking i 2 timer med totalt 180 gram humle fordelt på 120/60/10 minutter. Challenger/Challenger/Fuggles
Endte opp med 28 liter vørter på SG 1.100 ! Mistet en del (ca 10 liter) pga av trubben ikke la seg skikkelig ( whirlpoolet for dårlig?)
Pumpene holdet fint hele veien, men det var usedvanlig mye dritt i de da jeg renset de.
Hadde 2 forkulturer på respektive 3 og 2 liter (Wyeast London Ale og White Labs British Ale)
Veldig fornøyd så langt. Stormgjæring var igang nå i morges
Dobbelmesk med 2x11 kg malt. (All spesialmalt i første mesk.)
Første mesk 60 minutter på 68 grader. SG 1049
Andre mesk 60 minutter på 68 grader. Skylling med 10 liter vann på 75 grader. SG 1079
Ca 43 liter før kok
Koking i 2 timer med totalt 180 gram humle fordelt på 120/60/10 minutter. Challenger/Challenger/Fuggles
Endte opp med 28 liter vørter på SG 1.100 ! Mistet en del (ca 10 liter) pga av trubben ikke la seg skikkelig ( whirlpoolet for dårlig?)
Pumpene holdet fint hele veien, men det var usedvanlig mye dritt i de da jeg renset de.
Hadde 2 forkulturer på respektive 3 og 2 liter (Wyeast London Ale og White Labs British Ale)
Veldig fornøyd så langt. Stormgjæring var igang nå i morges