Drinking made easy

Gahr skrev:
Supertørst skrev:
Så du gjær"huset" :)

Hvis noen skulle lure på om åpne gjæringskar fungerer, finner de svaret her! :ilike:

Tror vi har litt noia på dette med åpne kar..
Besøkte bryggeriet Drei Kronen i Memmelsdorf utenfor Bamberg http://www.braugasthoefe.biz/dreikronen/cms/core/ Der fikk vi omvisning i bryggeriet, Bryggeren der har en stor "coolship" som han kjøler ned vørteren i, en svær panne av kobber, som han sender vørteren ned i langs veggen, slik at vørteren selv vil lage sirkulasjon for å samle trub midt på., Samtidig har han en vifte som trekker luft fra utsiden som blåser over vørteren for å hjelpe på å avkjøle...

Når så kjøling er gjort, så pumpes vørteren over i åpne gjærkar, der primærgjæringa skjer, før så øllet transporteres videre i andre tanker der sekundærgjæring foregår, for så å bli transportert over til lagertanker.
Bryggeriet var 1000 liter, og han brygget vel 35 ganger i året.
Og.. øllet var veldig godt! :)
 
Tilbake
Topp