Dropp i gjæringstemperatur, ta aksjon?

God morgen,

Ble på tirsdag overrasket av et dropp i temperatur i gjæringskottet mitt. Temperaturfallet var fra 17grader til 13 grader, i løpet av kanskje et døgn. Fikk opp igjen temperaturen til 18 grader, og så rolig ned til 16 hvor det står nå.

I kottet står en APA som da hadde stått 1 uke, og en Kölsch som hadde stått 3 dager(stormgjæring over). Det var i prosessen med å gå ned på gjæringstemp til Kölsch'en at jeg hadde tatt litt for hardt i.  :bank2:

Leste noen tråder her, og fikk antydet at gjæren kan begynne å bunnfalle for tidlig, og dermed ikke blir så aktiv i ryddejobben sin.

Er det noen aksjoner jeg kan/bør ta. Har jo fått opp igjen stabil temperatur. Har det noe for seg å forsiktig "sirkelrugge" spannene for å få litt sirkulasjon? Eller gjør jeg da annen skade?

Eller må jeg bare rett og slett RDWHAHB?

MVH
Torstein
 
RDWHAHB
Det finnes de som gjærer Kölsch på 12 - 13 grader.
La den stå 4 uker. sett den gjerne kaldt noen dager for klarning før tapping.
 
Tilbake
Topp