Druesukker til karbonering..

Jeg karbonerer med sukkerbiter, har et par esker med sukkerbiter liggende i fryseren til enhver tid slik at de stygge basseluskene ikke skal ødelegge øllet mitt ;)
 
Supertørst skrev:
Jeg karbonerer med sukkerbiter, har et par esker med sukkerbiter liggende i fryseren til enhver tid slik at de stygge basseluskene ikke skal ødelegge øllet mitt ;)
de stygge bassiluskene dør ikke i fryseren, så det er ingen vits i å oppbevare sukkerbitene der.
når de tiner opp igjen, så gjør bassiluskene det samme.
 
Det påvirker ikke smaken overhodet?

Hva med brunt sukker? Det bør gjøre noe..
 
magne1972 skrev:
Supertørst skrev:
Jeg karbonerer med sukkerbiter, har et par esker med sukkerbiter liggende i fryseren til enhver tid slik at de stygge basseluskene ikke skal ødelegge øllet mitt ;)
de stygge bassiluskene dør ikke i fryseren, så det er ingen vits i å oppbevare sukkerbitene der.
når de tiner opp igjen, så gjør bassiluskene det samme.

Okay, da må jeg ha hatt flaks...
 
brunt sukker har dårligere utgjæringsevne, så det vil øke FG, og gi søtt øl, som også vil være dårligere/mindre forutsigbart karbonert øl. farin er det enkleste og beste.
uansett bør jo smakene til øllet alt være på plass.....
 
Tilbake
Topp