Heisan folkens og God Påske!
Jeg har ganske lenge dryhoppa en par typer øl jeg brygger, men synes jeg ikke liksom får helt den uttellinga man skulle kunne beregne seg på smak fra dryhopping. Jeg brygger 25 liter øl av gangen, og dryhopper med 50 gram humle (f.eks. East Kent Goldings) som ligger løst i en pose. Dette ligger i øllet i 2 uker. Er det noen som har noen innspill på dette? Er det for lite humle/for mye humle? Er det for lang tid eller for kort tid for dryhopping? Jeg pleier å dryhoppe i perioden etter at gjæringa er ferdig, ettersom jeg har hørt at gjæra kan komme til å ta med seg en del av humlearomaen fra dryhopping i det CO2 forlater øllet... Er ikke helt sikker på om dette er sant, siden jeg ikke har gjort noe forsøk på det eller lest noe mere om det.... Håper på innspill fra dere! Sees på NM! :biersmile:
Vemund
Jeg har ganske lenge dryhoppa en par typer øl jeg brygger, men synes jeg ikke liksom får helt den uttellinga man skulle kunne beregne seg på smak fra dryhopping. Jeg brygger 25 liter øl av gangen, og dryhopper med 50 gram humle (f.eks. East Kent Goldings) som ligger løst i en pose. Dette ligger i øllet i 2 uker. Er det noen som har noen innspill på dette? Er det for lite humle/for mye humle? Er det for lang tid eller for kort tid for dryhopping? Jeg pleier å dryhoppe i perioden etter at gjæringa er ferdig, ettersom jeg har hørt at gjæra kan komme til å ta med seg en del av humlearomaen fra dryhopping i det CO2 forlater øllet... Er ikke helt sikker på om dette er sant, siden jeg ikke har gjort noe forsøk på det eller lest noe mere om det.... Håper på innspill fra dere! Sees på NM! :biersmile:
Vemund