Jeg hadde planer om å brygge en Alt i går, men personen som hentet gjæren for meg på postkontoret fant det unødvendig å legge en pakke i kjøleskapet til tross for instrukser om dette. Pakken med et rør WLP036 ble derfor liggende i bilen hennes i noen timer mens hun var på jobb. Som kjent er det rimelig varmt i været på østlandet om dagen noe som utvilsomt førte til høy temperatur i en bil parkert i sola.
Jeg lagde likevel en starter, men det så ut til å være lite aktivitet.
Det blir nok å bestille et nytt rør og vente til neste helg.
Her er oppskriften jeg planlegger å gå for likevel. Inspirasjon er hentet fra diverse kloneforsøk av Zum Uerige og fra her på forumet.
Jeg har sjokolademalt liggende, kan jeg bruke det istedenfor Carafa II, uten at det blir for bittert/kaffe preg?
Noen som har forslag til gjæringstemperatur(er)? Har blitt anbefalt 16-20 under primær, men er litt mer usikker når det kommer til sekundær/lagering.
Recipe: Sticke Alt
Brewer: Southfarm
Style: Düsseldorf Altbier
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 26.82 l
Post Boil Volume: 23.75 l
Batch Size (fermenter): 20.00 l
Bottling Volume: 18.49 l
Estimated OG: 1.057 SG
Estimated Color: 41.3 EBC
Estimated IBU: 26.6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 79.9 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type %/IBU
3.00 kg Pilsner (3.0 EBC) Grain 56.1 %
1.50 kg Munich Malt (25.0 EBC) Grain 28.0 %
0.75 kg Caramel/Crystal Malt (120.0 EBC) Grain 14.0 %
0.10 kg Carafa II (1175.0 EBC) Grain 1.9 %
30.00 g Spalter [5.50 %] - 60.0 min Hop 18.5 IBUs
25.00 g Spalter [5.50 %] - 15.0 min Hop 7.6 IBUs
10.00 g Hallertauer Mittelfrueh [4.60 %] - 2.0 min Hop 0.4 IBUs
0.50 tsp Wyeast - Brewer's Choice Nutrient 15.0 min Other -
0.50 Items Protafloc (Boil 15.0 mins)
1.0 pkg Dusseldorf Alt Yeast (White Labs #WLP036 Yeast)
Total Grain Weight: 5.35 kg
----------------------------
Name Step Temperat Step Time
Mash In 55.0 C 15 min
Mash Step 67.8 C 45 min
Mash Step 78.0 C 5 min
Jeg lagde likevel en starter, men det så ut til å være lite aktivitet.
Det blir nok å bestille et nytt rør og vente til neste helg.
Her er oppskriften jeg planlegger å gå for likevel. Inspirasjon er hentet fra diverse kloneforsøk av Zum Uerige og fra her på forumet.
Jeg har sjokolademalt liggende, kan jeg bruke det istedenfor Carafa II, uten at det blir for bittert/kaffe preg?
Noen som har forslag til gjæringstemperatur(er)? Har blitt anbefalt 16-20 under primær, men er litt mer usikker når det kommer til sekundær/lagering.
Recipe: Sticke Alt
Brewer: Southfarm
Style: Düsseldorf Altbier
TYPE: All Grain
Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 26.82 l
Post Boil Volume: 23.75 l
Batch Size (fermenter): 20.00 l
Bottling Volume: 18.49 l
Estimated OG: 1.057 SG
Estimated Color: 41.3 EBC
Estimated IBU: 26.6 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70.00 %
Est Mash Efficiency: 79.9 %
Boil Time: 90 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type %/IBU
3.00 kg Pilsner (3.0 EBC) Grain 56.1 %
1.50 kg Munich Malt (25.0 EBC) Grain 28.0 %
0.75 kg Caramel/Crystal Malt (120.0 EBC) Grain 14.0 %
0.10 kg Carafa II (1175.0 EBC) Grain 1.9 %
30.00 g Spalter [5.50 %] - 60.0 min Hop 18.5 IBUs
25.00 g Spalter [5.50 %] - 15.0 min Hop 7.6 IBUs
10.00 g Hallertauer Mittelfrueh [4.60 %] - 2.0 min Hop 0.4 IBUs
0.50 tsp Wyeast - Brewer's Choice Nutrient 15.0 min Other -
0.50 Items Protafloc (Boil 15.0 mins)
1.0 pkg Dusseldorf Alt Yeast (White Labs #WLP036 Yeast)
Total Grain Weight: 5.35 kg
----------------------------
Name Step Temperat Step Time
Mash In 55.0 C 15 min
Mash Step 67.8 C 45 min
Mash Step 78.0 C 5 min