Hei,
Brygger på 840 meter over havet. Kokepunktet er ca 98 grader. Koker i 90 minutter og beregner da 4,5 liter avkok (Bryggkjele G30).
Under forrige brygg endte jeg opp med alt for mye vørter ift oppskrift. Lurer derfor på om høyden kan påvirke avkok? Vil et kokepunkt på 98 grader i høyden fordampe mindre en 100 grader ved sjøen?
Dette fører meg så videre på spørsmålet om det er noen andre effekter jeg ikke tenker over? Noen som har noen erfaring med å brygge i høyden? Kan høyden ha påvirkning på andre prosesser? Gjæring, karbonering?
Brygger på 840 meter over havet. Kokepunktet er ca 98 grader. Koker i 90 minutter og beregner da 4,5 liter avkok (Bryggkjele G30).
Under forrige brygg endte jeg opp med alt for mye vørter ift oppskrift. Lurer derfor på om høyden kan påvirke avkok? Vil et kokepunkt på 98 grader i høyden fordampe mindre en 100 grader ved sjøen?
Dette fører meg så videre på spørsmålet om det er noen andre effekter jeg ikke tenker over? Noen som har noen erfaring med å brygge i høyden? Kan høyden ha påvirkning på andre prosesser? Gjæring, karbonering?