Jeg har nå ca 40 brygg på dette oppsettet og kjenner det etter hvert ganske godt. Jeg vet at om jeg sitter igjen med ca 23l etter kok er mengde malt tilsvarende ca OG. Mao har jeg 5000g malt har jeg en OG på ca 1050. 4300g = OG 1043.
Siste brygg som har gått etter planen(utenom de med feil temp pga av defekt termometer)
Amber, 5730g malt, OG1058 på 24l = 83%
Bitter, 4150g malt, OG 1044 på 24l = 88%
Brooklyn Ale, 4300g malt, OG 1040 på 26l = 85%
Mild, 3050g malt, OG 1032 på 23l = 85%
Bitter, 4400g malt, OG 1044 på 24l = 84%
Trappist, 5650g malt/sukker, OG 1064 på 21l, 86%
Blonde, 4900g malt/sukker, OG 1054 på 24l = 89%
Bitter, 4150g malt OG 1043 på 23l = 85%
Jeg ligger forholdsvis jevnt på 85ish, og kan da variere OG med vannmengde i forhold til aktuell maltmengde - akkurat som de fleste andre oppsett.