Hei
Eksamenstiden nærmer seg og tenkte derfor at jeg skulle sette en batch som kunne hjelpe med motivasjon, og feiring når skolen er ferdig.
Etter litt søk på internett har jeg bestemt meg for en American pale ale med appelsin og korriander.
Har fjærnet korriandre (djevelens krydder), gått fra AG-> ekstrakt og gjort noen småendringer.
Hvis noen har forslag til endringer eller noen tips tas disse imot med store takk.
Type.
American Amber Ale
OG: 42-60
FG: 10-15
IBU: 25-40
Farge: 19.7-33.5
Volum
pre boil: 23L
After Boil: 20L
Transfered: 19L
Finished beer 18L
Ekstrakt
Weyermann Bavarian dunkle: 2kg
Coopers light ekstrakt: 1.5 kg
Spacial- legges ved start oppkoking og tas ut ved 70c
Special B: 200g
caramunich 50g
Humle
Uk Fugggle 25g 60min
NZ Cascade 25g 10min
---||---- 5 min
---||---- 1 min
---||---- Sekundær fermentering
Annet
Appelsinskall 60g 10 min kokin
Anbelfalt mengde super moss
Gjær
US 05 (tørrgjær 1 pakke)
2 uker primærgjæring
2 uker sekunærd
2 uker lagring på Corneliusfat (usikker på naturlig eller tvungen karbonering)
Dette bør gi:
OG: 57
FG: 15
ABV: 5.7%
IBU: 30,6
Farge: 25 ish
Hilsen
Daniel
Eksamenstiden nærmer seg og tenkte derfor at jeg skulle sette en batch som kunne hjelpe med motivasjon, og feiring når skolen er ferdig.
Etter litt søk på internett har jeg bestemt meg for en American pale ale med appelsin og korriander.
Har fjærnet korriandre (djevelens krydder), gått fra AG-> ekstrakt og gjort noen småendringer.
Hvis noen har forslag til endringer eller noen tips tas disse imot med store takk.
Type.
American Amber Ale
OG: 42-60
FG: 10-15
IBU: 25-40
Farge: 19.7-33.5
Volum
pre boil: 23L
After Boil: 20L
Transfered: 19L
Finished beer 18L
Ekstrakt
Weyermann Bavarian dunkle: 2kg
Coopers light ekstrakt: 1.5 kg
Spacial- legges ved start oppkoking og tas ut ved 70c
Special B: 200g
caramunich 50g
Humle
Uk Fugggle 25g 60min
NZ Cascade 25g 10min
---||---- 5 min
---||---- 1 min
---||---- Sekundær fermentering
Annet
Appelsinskall 60g 10 min kokin
Anbelfalt mengde super moss
Gjær
US 05 (tørrgjær 1 pakke)
2 uker primærgjæring
2 uker sekunærd
2 uker lagring på Corneliusfat (usikker på naturlig eller tvungen karbonering)
Dette bør gi:
OG: 57
FG: 15
ABV: 5.7%
IBU: 30,6
Farge: 25 ish
Hilsen
Daniel