Vi har lyst å gjøre et forsøk med å trykkkoke Vørter.
Tanken er som følger.
Koke vørteren på vanlig måte de første 90 minutter, men med lite humle.
Får så å tilsette resten av humlen i vørteren samtidig. legg på lokket, å trykk koke hele sulamitten i 20-30 minutter.
Til sist la hele vørteren kjøle seg ned av seg selv. (Vørteren vil være steril så lenge lokket er på) Det tar nok et par dager ned til 20 grader
Tanken er at vi beholder ALL aromaen fra den siste humletilsettingen.
Spørsmålet er om det vil skje forandringer i aroma oljene.
Vil de denatureres eller konverteres??
Vil vi miste alle smaks stoffene??
Noen tanker?
Tanken er som følger.
Koke vørteren på vanlig måte de første 90 minutter, men med lite humle.
Får så å tilsette resten av humlen i vørteren samtidig. legg på lokket, å trykk koke hele sulamitten i 20-30 minutter.
Til sist la hele vørteren kjøle seg ned av seg selv. (Vørteren vil være steril så lenge lokket er på) Det tar nok et par dager ned til 20 grader
Tanken er at vi beholder ALL aromaen fra den siste humletilsettingen.
Spørsmålet er om det vil skje forandringer i aroma oljene.
Vil de denatureres eller konverteres??
Vil vi miste alle smaks stoffene??
Noen tanker?