Jeg lagde en hjemmekomponert oppskrift på en tørrhumlet India Red Ale med eikechips for å simulere lagring på eikefat... ganske normalt... Men fordi jeg er lat, lett distrahert og generelt sett ganske slurvete, heiv jeg oppi disse i secondary UTEN å koke dem først(i know!!)...
Det som skjedde dagen etter var at villgjæren i eiken satte igang en sekundær spontanfermentering, boblinga i gjærlåsen tok kraftig av igjen etter å allerede ha gjæret i en uke. Dette brygget smakte skarpt og surt en hel månede etter at den har stått med karboneringssukker. Jeg vurderte å tømme den ut, men lot det stå siden jeg hadde tatt på meg bryet med å flaske den...
Men når det har stått i et par måneder, fikk brygget en helt spesiel kompleksitet som jeg ikke klarer å sette fingeren på, men både kona og jeg elsker den ølen og lager den årlig. Vet ikke om det bare er den eikechips pakka jeg har som har usedvanlig mye villgjær i seg, eller om dette er normalt, men uansett et morsomt fenomen og et veldig unikt og snadder øl.