Ekstra alkohol fra sukker til C02

Har nå brukt 190g sukker til co2 for ølen som nå er på fat. Vil dette utgjøre noe spesielt ekstra med alkohol?
Finner ingen kalkulator for dette.
 
Bruker selv ca 7,4g pr liter noe jeg har blitt fortalt at vil si en økning på 0,4% stort sett. Men skulle gjerne hatt en kalkulator for dette ja :)

:biersmile:

Mvh Martin
 
Om man legger det inn i oppskriften i feks beersmith så kan man se endringen i alkoholprosent.
 
Hvert sukrosemolekyl blir omgjort til fire molekyler etanol (pluss CO2). Og molekylærvekten til etanol er 13,5% av molekylærvekten til sukrose. Det vil si at ett gram sukrose blir omgjort til 0,135*4 = 0,54 gram etanol. Men som Gustav påpeker regner vi normalt alkoholinnhold i volumprosent, ikke vektprosent. Og tettheten til etanol er 1,27 mL per gram. Det vil videre si at hvert gram sukrose blir omgjort til 0,54*1,27 = 0,69 mL etanol.

Og hvis man da bruker 6 gram per liter, vil det bli til 0,69*6=4,1 mL etanol, og 4,1 milliliter per liter er 0,41%.

Kort oppsummert: Volumprosent alkohol fra sukrose = 0,069*(gram per liter).
 
Tilbake
Topp