1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Ekstrakt Lambic

En tråd i 'Brygging' startet av bjartenataas, 25 Aug 2015.

  1. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ble så fristet til å prøve en hurtig versjon av denne http://www.homebrewtalk.com/showthread.php?t=322168 og tørrhumle. Fikk ideen fra Milk the Funk-gruppen.

    Men finner ikke ut hvor man får tak i maltodextrin. Noen som vet? Har prøvd i flere helsekostbutikker.

    Og noen som har prøvd å lage surt øl med ekstrakt?


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  2. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg har laget surøl med ekstrakt et par ganger. Etter å ha tappet ut en vanlig batch med mørk øl har jeg tilsatt mer vann og brukt DME for å få den OG'en jeg vil ha. Typisk en 5-10l batch jeg lager rett etter å ha laget en 25l. Da er det jo litt bitterhet igjen fra humlen som er igjen i kjelen også.

    Maltodekstrin virker jo som en god måte å få trukket ut aktivteten i ølet. Jeg har brukt spaghetti til dette et par ganger (ok kilde for for umaltet hvete) men jeg er egentlig ikke i stand til å vurdere effekten av det. Spaghetti er jo i overkant høy LOL-faktor.
    Takk for tipset.
     
  3. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Spørs litt hva slags surøl du vil ha, men det går fint å lage en uten særlig mye dekstriner, iallfall om lactoen kommer godt igang i primærgjæringen.

    Dersom du skal lage noe med samme smaksprofil som lambic er det sikkert lurt med noe.
     

Del denne siden