Ekstrakt Lambic

Jeg har laget surøl med ekstrakt et par ganger. Etter å ha tappet ut en vanlig batch med mørk øl har jeg tilsatt mer vann og brukt DME for å få den OG'en jeg vil ha. Typisk en 5-10l batch jeg lager rett etter å ha laget en 25l. Da er det jo litt bitterhet igjen fra humlen som er igjen i kjelen også.

Maltodekstrin virker jo som en god måte å få trukket ut aktivteten i ølet. Jeg har brukt spaghetti til dette et par ganger (ok kilde for for umaltet hvete) men jeg er egentlig ikke i stand til å vurdere effekten av det. Spaghetti er jo i overkant høy LOL-faktor.
Takk for tipset.
 
Spørs litt hva slags surøl du vil ha, men det går fint å lage en uten særlig mye dekstriner, iallfall om lactoen kommer godt igang i primærgjæringen.

Dersom du skal lage noe med samme smaksprofil som lambic er det sikkert lurt med noe.
 
Tilbake
Topp