Ekstrakt oppskrift saison- innspill

15 liter.
2400 gram pilsner ekstrakt
100 gram sukker
OG: 1.051
FG: 1.07
humle:
50 gram hallertauer mittelfruh 4,7% @ 30 min.
IBU 22
Gjær: 1 pakke belle saison. Muligens litt overpitch, men tenker det går bra siden jeg pitcher såpass lavt.
Pitcher gjæren på 16-17 grader- lar den stige naturlig til 22 grader som er rom temperatur og holder den der til den er ferdig utgjæret og oppryddet.
Hvis jeg får mulighet så kan det være jeg hiver den inn på badet på 25 grader etter 4-5 dager, men jeg skal smake på hydrometer prøven og vurdere da.
Det jeg lurer på er om den humle tilsetningen er OK? IBU er jeg fornøyd med tror jeg, og jeg tenkte å koke maks 30 min for da har jeg spart en halvtime bryggetid, som er knapt for tiden som småbarnsfar.
I tillegg: fornuftig å tilsette litt sukker? det vil utgjøre kun 4-5% av total mengde men jeg tenkte kanskje det er nødvendig for å treffe ift stilen, siden jeg bruker ekstrakt ?
 
Tilbake
Topp