Ekstraktbrygg, trenger ekspertråd

Skal brygge et juleøl med god maltsmak. Har lest meg opp litt på div forum og mekket sammen dette. Er det noen som har innspill på hvordan dette blir?

Volume 30ltr
OG: 1059
ABV: 5,9%
farve: 23 EBC
Bitterhet: 23 IBU

Malt:
Dry light extract.            4500g. (87%)
Cara crystal EBC150.      200g.  (4%)
Cara red EBC40.              200g  (4%)
melanoidin malt. EBC69.  200g. (4%)
chocolade malt EBC800.    80g. (2%)

Humle:
northern brewer 7,8% alpha.  30g.  60 min
Saaz 2,8% alpha.                  15g.  60 min
Saaz 2,8% alpha.                  30g.  5  min

Gjær:
safale US-5

Mvh anders fostad
 
Ser ikke dum ut den der. Personlig ville jeg kanskje ha økt mengdene med krystall/karamalt litt, kanskje til nærmere noe slikt:

Dry light extract.             4500g.
Cara crystal EBC150.       300g.  
Cara red EBC40.              250g  
melanoidin malt. EBC69.   200g.
chocolade malt EBC800.    80g.

Personlig ville jeg også kutta ut 5-min tilsetningen med Saaz, da jeg synes denne humla passer seg dårlig som smakshumle (min smak såklart)
Har du East Kent Goldings liggende eller noe slikt, ville jeg kanskje brukt det istedet for.
 
Takk for svar. Var usikker på hvor mye crystalmalt jeg kan bruke uten at det blir for søtt. Men da øker jeg litt :)Eneste humlen jeg har liggende er chinook, northern brewer og saaz...
 
Prøvesmakte denne i går etter ei uke lagring, og den virker meget lovende litt søtlig kraftig maltsmak. Fargen ble mere brown ale enn rødlig da men..
 
Tilbake
Topp