Ekstrakte sett

Hallo jeg satt et ølsett torsdag forgje uke. Målte fg mandag og tirsdag den var 1010 og på lappen som følger med sette står det 1015 for dexstrose. Så det jeg lurer på da om det er ferdig:)? Eller om det bør stå :)?
 
Om ølet er ferdig varierer med type og oppskrift, men det aller viktigste er jo om det er utgjæret og at du trygt kan flaske ølen uten å risikere flaskebomber. Et vanlig råd er at etter tre dager uten endring i SG har gjæren spist opp det den kan. Personlig har jeg ikke vært borti at den endrer seg etter å ha stått stille i to dager, men det kan visst skje.

Hvis ølen har gjæret på lavere enn 20 grader, og du har mulighet, kan det også være lurt å sette den et sted hvor det er ca. 20 grader mens du venter, da skal i teorien gjæren spise opp noen usmaker som kan lages. Også får du enda litt mer fart på gjæren til å spise opp resten.
 
Tilbake
Topp