Børge B
Dommer
Gustav har gjort det før meg (han har endog trippeldippet) http://www.bryggeri.net/brygging/prosjekt-'ekstremol-pa-speidel'-imperial-porter/
Med litt "store" øl - får Speidelen litt problemer, og det er ikke helt optimalt.
Når vi da hadde bestemt oss for å prøve å brygge Nøgne Ø's #100 - så fant vi ut at vi måtte prøve dobbeldipping for første gang.
Altså:
1) Kjører normalt meskeskjema
2) Skyller (dog med litt mindre enn normalt)
3) Avbryter prosessen, fyller maltrøret på nytt med ny malt
4) Kjører normalt meskeskjema på nytt
5) Skyller til ønsket OG
Vi bestemte oss samtidig like godt for - at vi kjører en dobbeldipp i dag på lørdag, og en dobbeldipp i morgen søndag.
#100 blir søndag, og i dag blir det en imperial IPA.
Fylte opp med 55 liter vann, og drøye 11 kg malt - og satte i gang.
Satser da på å skylle oss opp til 55 liter igjen, slik at vi har samme mengde væske i andre runde.
Kjører enstegsmesk, og vurderer og øke meskingen i andre trinn til 90 minutter.
Holder på å varme skyllevann her nå - og holder dere selvfølgelig informert
Med litt "store" øl - får Speidelen litt problemer, og det er ikke helt optimalt.
Når vi da hadde bestemt oss for å prøve å brygge Nøgne Ø's #100 - så fant vi ut at vi måtte prøve dobbeldipping for første gang.
Altså:
1) Kjører normalt meskeskjema
2) Skyller (dog med litt mindre enn normalt)
3) Avbryter prosessen, fyller maltrøret på nytt med ny malt
4) Kjører normalt meskeskjema på nytt
5) Skyller til ønsket OG
Vi bestemte oss samtidig like godt for - at vi kjører en dobbeldipp i dag på lørdag, og en dobbeldipp i morgen søndag.
#100 blir søndag, og i dag blir det en imperial IPA.
Fylte opp med 55 liter vann, og drøye 11 kg malt - og satte i gang.
Satser da på å skylle oss opp til 55 liter igjen, slik at vi har samme mengde væske i andre runde.
Kjører enstegsmesk, og vurderer og øke meskingen i andre trinn til 90 minutter.
Holder på å varme skyllevann her nå - og holder dere selvfølgelig informert