Hei!
Jeg og noen kompiser vurderer å spleise på et elektrisk startsett fra vinogbar.no, men har noen spørsmål rundt dette:
Meskekaret: Slik jeg har forstått det er det mest alminnelig å bruke en kjølebag og tømme ut vørten ved hjelp av en kobbermanifold. Hvordan er meskekaret som følger med pakka? Det ser jo ikke ut som det er særlig isolert.. Hvordan fungerer dette med silbunn i praksis? (i forhold til å bruke kobbermanifold).
Kobbermanifold - Hvordan lager man dette og hvordan blir det mest effektivt? Bør man få hjelp av en rørlegger for å få et godt resultat? Jeg er litt redd for å kjøpe et tilfeldig kobberrør da jeg vet at kobber oksiderer og har hørt det grønne irret er nokså giftig..
Bryggekjelen: Denne termostatstyrte saken virker ålreit, men er det noen som har erfaringer med den? I og med at 1800W ikke er all verden, vil vi sannsynligvis spe på med en ekstra duppvarmer for å få tempen opp litt hurtigere. Kan vi meske i denne bryggekjelen så lenge malten ligger i en silpose? (For min del virker jo dette som den beste løsningen da man lettere kan opprettholde en konstant temperatur? Strømforbruk er ikke noe problem.)
Edit: Og hvor bør man kjøpe flytende gjær fra i Bergen/Norge?
Jeg og noen kompiser vurderer å spleise på et elektrisk startsett fra vinogbar.no, men har noen spørsmål rundt dette:
Meskekaret: Slik jeg har forstått det er det mest alminnelig å bruke en kjølebag og tømme ut vørten ved hjelp av en kobbermanifold. Hvordan er meskekaret som følger med pakka? Det ser jo ikke ut som det er særlig isolert.. Hvordan fungerer dette med silbunn i praksis? (i forhold til å bruke kobbermanifold).
Kobbermanifold - Hvordan lager man dette og hvordan blir det mest effektivt? Bør man få hjelp av en rørlegger for å få et godt resultat? Jeg er litt redd for å kjøpe et tilfeldig kobberrør da jeg vet at kobber oksiderer og har hørt det grønne irret er nokså giftig..
Bryggekjelen: Denne termostatstyrte saken virker ålreit, men er det noen som har erfaringer med den? I og med at 1800W ikke er all verden, vil vi sannsynligvis spe på med en ekstra duppvarmer for å få tempen opp litt hurtigere. Kan vi meske i denne bryggekjelen så lenge malten ligger i en silpose? (For min del virker jo dette som den beste løsningen da man lettere kan opprettholde en konstant temperatur? Strømforbruk er ikke noe problem.)
Edit: Og hvor bør man kjøpe flytende gjær fra i Bergen/Norge?