Lurer på om noen kan veilede meg litt videre i min bryggeprosess.
Har ca 50 brygg nå og er klar for å forstå de siste komponentene i bryggeprosessen min og eliminere tilfeldigheter.
Jeg laget en Saison som ble et godt øl hvor alle måleparametre stemte helt frem til utgjæring, men jeg har lyst til å brygge ølet en gang til med en litt mindre syrlighet i ølet.
Det var god fruktighet når det var helt ferskt, men har tapt seg litt etter et par ukers tid.
Brygger på en Speidel, hadde ph på 5,2 ca i mesken og tilsatte oksygen i gjæringskar.
Har også temperaturkontroll på gjæringen.
Prøver å forstå om ph på mesken har noe å si for syrligheten på ølen men klarer ikke å finne ut av det.
Noen som kan hjelpe meg på veien?
Oppskritftn var en Tigerstaden Saison fra Schouskjelleren fra boka Brygg mer.
Sent fra min SM-T585 via Tapatalk
Har ca 50 brygg nå og er klar for å forstå de siste komponentene i bryggeprosessen min og eliminere tilfeldigheter.
Jeg laget en Saison som ble et godt øl hvor alle måleparametre stemte helt frem til utgjæring, men jeg har lyst til å brygge ølet en gang til med en litt mindre syrlighet i ølet.
Det var god fruktighet når det var helt ferskt, men har tapt seg litt etter et par ukers tid.
Brygger på en Speidel, hadde ph på 5,2 ca i mesken og tilsatte oksygen i gjæringskar.
Har også temperaturkontroll på gjæringen.
Prøver å forstå om ph på mesken har noe å si for syrligheten på ølen men klarer ikke å finne ut av det.
Noen som kan hjelpe meg på veien?
Oppskritftn var en Tigerstaden Saison fra Schouskjelleren fra boka Brygg mer.
Sent fra min SM-T585 via Tapatalk