Engelsk IPA, kun bitterhumle og tørrhumling.

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Noen som har prøvd å lage IPA med kun bitterhumle og tørrhumling? Skal liksom være "old school". Oppskrift fra BYO:

1868 East India Pale Ale
(5 gallons/19 L, all-grain)
OG = 1.067 FG = 1.015
IBU = 100+ SRM = 6 ABV = 7.1%

Ingredients
14 lbs. (6.4 kg) Maris Otter pale ale malt
51 AAU UK Goldings hops (90 min.) (10.25 oz./0.29 kg at 5% alpha acids)
3 oz. (85 g) UK Goldings hops (dry hop)
White Labs WLP017 (Whitbread Ale) or Wyeast 1099 (Whitbread Ale) or Safale S-04 yeast
2⁄3 cup corn sugar (if priming)

https://byo.com/stories/issue/item/3270-brewing-british-ipa

Noen som har erfaring med slikt?
 

LarsUlv

Fylkesstyre
Nei, jeg har ikke prøvd akkurat det, men noe lignende.

Jeg holder på med en New Zealand IPA, med såkalt hopbursting.

Det er en batch på ca 24 liter etter kok.
Den har kun 10g humle i FWH (First Wort Hop), 90 minutter kok uten noen humletilsetninger.
Mesteparten av humlen, 140 gram, tilsettes i whirlpool på 80 grader.
Lot den stå ca 20 minutter før jeg fortsatte kjøling.

Tørrhumles i 2 omganger med 50 gram på 7 og 4 dager før ColdCrash.

Forsøker å justerer meg inn mot en Sauvin Bomb fra Liberty Brewing fra New Zealand som var tilgjengelig på polet i sommer.
Fikk smakt 2 flasker før det var utsolgt.
Jeg har fått noen tips via epost fra bryggeriet uten at de ville ut med detaljert oppskrift.

Dette er tredje gangen jeg lager denne IPA'en, samme maltbase, men veldig forskjellig humleskjema.
Vet ikke om jeg er helt i mål med justeringer, men jeg tror (og håper) at jeg nærmer meg.
 

Forvirret

Norbrygg-medlem
Har gjort noe tilsvarende.
Laget en stor kok Ipa/Pa med kun Chinook som bitterhumle.
Bu/Gu rundt 1 hvis jeg ikke husker feil og 20/25 liter pr bøtte.
100g tørrhumle pr bøtte, hhv Mosaic, Nelson S, Green B og Southern C.
Green B og Southern C ble ganske like og de jeg likte best.
Medbryggeren mente Mosaic ble best.
Ble ikke gammelt så hvor lenge det har akseptabel smak vet jeg ikke.
Gjør nok flere slike forsøk når tid og lyst er på plass. Men vil ha en med for det er allt for mye jobb alene.
 

langfjes

Norbrygg-medlem
Du har sikkert sett de, men jeg slenger de ut likevel. Kanskje eksperten på gamle britiske øl.
http://barclayperkins.blogspot.no/2011/09/lets-brew-wednesday-1868-younger-xp.html
http://barclayperkins.blogspot.no/2016/11/lets-brew-1894-thomas-usher-ipa.html
http://barclayperkins.blogspot.no/2016/08/lets-brew-wednesday-1865-william.html
http://barclayperkins.blogspot.no/2016/03/lets-brew-wednesday-saturday-edition_26.html

Selv har jeg ingen erfaring med dette, men jeg har veldig lyst til å prøve selv en gang.
Skulle tro at ølet referert over fikk 6-12 mnd i fat med brett. Har du vurdert brett?
 

Stig Aa.

Norbrygg-medlem
Du har sikkert sett de, men jeg slenger de ut likevel. Kanskje eksperten på gamle britiske øl.
http://barclayperkins.blogspot.no/2011/09/lets-brew-wednesday-1868-younger-xp.html
http://barclayperkins.blogspot.no/2016/11/lets-brew-1894-thomas-usher-ipa.html
http://barclayperkins.blogspot.no/2016/08/lets-brew-wednesday-1865-william.html
http://barclayperkins.blogspot.no/2016/03/lets-brew-wednesday-saturday-edition_26.html

Selv har jeg ingen erfaring med dette, men jeg har veldig lyst til å prøve selv en gang.
Skulle tro at ølet referert over fikk 6-12 mnd i fat med brett. Har du vurdert brett?
Gøyal lesning. Tenker ikke å kjøre brett denne gangen. Men ser at de ikke kun kjører bitter- og tørrhumle, som i grunn var mitt hovedtema.
 
Topp