Finn Berger
Moderator
Øl som ikke finnes, men må diktes opp - eller "spesialøl" som det heter på ølbyråkratisk.
Stig Aa satte meg på å lage en tråd da han lanserte sin "White APA", og stilte spørsmålet om det egentlig finnes noe slikt. Jeg har ikke hørt om det, i alle fall - så der har vi kanskje én enhjørning.
Jeg har to, tror jeg, og begge har schwarzbier som utgangspunkt. Den ene er en India schwarzbier, og den andre er en schwarzkølsch. Navnene skulle vel fortelle hva det dreier seg om. Den første skiller seg fra black/Cascadian IPA (som vel ikke lenger er en enhjørning) ved at den har noe brent smak (maltmixen er fra Brewing Classical Styles, s.80), og fra schwarzbier ved humlinga og gjæren, som var 05. Den andre er ganske enkelt en schwarzbier med kølschgjær.
Ingen store og merkelig sprell altså. Men tysk-amerikaneren ble veldig god, og skal snart brygges om igjen. Den svarte kølschen har jeg akkurat tappet på flaske, men den tegner ekstremt bra.
Andre som har enhjørninger i kjelleren?
Stig Aa satte meg på å lage en tråd da han lanserte sin "White APA", og stilte spørsmålet om det egentlig finnes noe slikt. Jeg har ikke hørt om det, i alle fall - så der har vi kanskje én enhjørning.
Jeg har to, tror jeg, og begge har schwarzbier som utgangspunkt. Den ene er en India schwarzbier, og den andre er en schwarzkølsch. Navnene skulle vel fortelle hva det dreier seg om. Den første skiller seg fra black/Cascadian IPA (som vel ikke lenger er en enhjørning) ved at den har noe brent smak (maltmixen er fra Brewing Classical Styles, s.80), og fra schwarzbier ved humlinga og gjæren, som var 05. Den andre er ganske enkelt en schwarzbier med kølschgjær.
Ingen store og merkelig sprell altså. Men tysk-amerikaneren ble veldig god, og skal snart brygges om igjen. Den svarte kølschen har jeg akkurat tappet på flaske, men den tegner ekstremt bra.
Andre som har enhjørninger i kjelleren?