Men vi kan vel lage noe bedre..Dette sier noe om hvordan ulike typer og sorter kombineres av en ciderprodusent: http://www.povertylaneorchards.com/farnum-hill-ciders/cider-apple-basics/
Slike epler får vi jo ikke tak i, men det hadde vært interessant å vite hvor nær vi eventuelt kan komme med det vi har tilgang på.
Hei, hvem er den nevnte eplebonden og hvor holder han til?Takker for alle innspill! Satte en ciderbatch på first price juice med mangrove jacks cider yeast i dag.
Neste helg eller helgen etter blir det besøk hos eplebonde som har selvplukk/salg, og pressing av epler til batch av slik cider. Tenkte da med nottingham gjær.
De sortene jeg nevnte over er de som denne bonden har tilgjengelig, derfor jeg spurte.
Tenkte også å høre med bonden selv hva han tenker.
Vel, usikker hvor mye eplebonde de faktisk er i grunn. Har tenkt meg på Haslum gård i Bærum, hvor de dyrker store mengder epler, pærer, plommer, bringebær og kirsebær. Det er selvplukk av epler nå i september. I og med de driver med dette kalte jeg det eplebonde, og antar de vet endel om bruken av eplene deres.Hei, hvem er den nevnte eplebonden og hvor holder han til?