1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

ER 1756 Juløl

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Roger78, 19 Mai 2006.

  1. Roger78

    Roger78
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dette brygget var Eskil & Rogers spis, drikk,og vær vær glad klubbs Juleøl anno 2003, brygga på Industribrygerigjær.
    Til 115 liter øl:

    16,5 kg Münchnermalt
    11 kg Pilsnermalt
    1,75 kg Krystalmalt
    100 g Sjokolademlet
    150 Hallertau Mittelfrüh pellets 4 % 60min.
    100 g Saaz pellets 3 % 60 min.
    100 g Hallertau Mittelfrüh pellets 4 % 15 min. før kokeslutt
    35 g Saaz pellets 3 % 15 min. før kokeslutt
    2 dl Laergjærslurry fra Ringnes E. C. Dahls Bryggeri

    OG 55 ved 80 % utbytte, IBU 19, EBC 37, Fg 19 (etter 26 dager). Ølet ble desverre ikke all verden, men det skyltes i aller høyeste grad behandlinga gjæren fikk ved utsalget på E. C. Dahls før den ble overdratt bryggren. Senere fik jeg gjær tappa direkte i gjærgjærhuset, og den fungerte og oppførte seg optimalt
     

Del denne siden