Hei. Nybegynnerspørsmål :roedme::
Satte et lager ekstraktsett 14 des, OG 55, nå 25. des har det stått på 12("grader" på hydrometeret hvis det er det det heter) for fjerde dagen på rad, brukte 2 poser saflager s23. Skal jeg anse gjæringen som ferdig og få det over på flasker? Har lest at mange anbefaler at lager øl skal stå/gjæres i to til tre uker før flasking, mitt har nå stått i 11 dager. Så jeg blir litt usikker på om det skal stå litt lengre eller om det er ferdig. Jeg satte det i romtemp i to dager for deretter å sette det på 11 grader konstant. Har lest at noen setter det litt varmere igjen på slutten, er det en idé kanskje?
Satte et lager ekstraktsett 14 des, OG 55, nå 25. des har det stått på 12("grader" på hydrometeret hvis det er det det heter) for fjerde dagen på rad, brukte 2 poser saflager s23. Skal jeg anse gjæringen som ferdig og få det over på flasker? Har lest at mange anbefaler at lager øl skal stå/gjæres i to til tre uker før flasking, mitt har nå stått i 11 dager. Så jeg blir litt usikker på om det skal stå litt lengre eller om det er ferdig. Jeg satte det i romtemp i to dager for deretter å sette det på 11 grader konstant. Har lest at noen setter det litt varmere igjen på slutten, er det en idé kanskje?