Marius K.
Norbrygg-medlem
Hei!
Skal brygge en single hop pale ale / india pale ale med Motueka. Noen som har erfaring med denne humlen? Jeg tenkte følgende:
Generelt
OG: 1,060
FG: 1,014
IBU: 60 (Noonan)
EBC: 15
22 liter ved kokeslutt
Malt:
45 % Best malz pale malt
45 % Maris Otter pale malt
5 % Munich malt (28 EBC)
5 % Pale Crystal (75 EBC)
Humle:
10 gram Motueka (8 % alfa) @ 60 min (ca. 10 IBU) - 0,5 g/l
60 gram Motueka (8 % alfa) @ 15 min (ca. 26 IBU) - 2,7 g/l
60 gram Motueka (8 % alfa) @ 5 min (ca. 13 IBU) - 2,7 g/l
60 gram Motueka (8 % alfa) @ 0 min (ca. 11 IBU) - 2,7 g/l
Tørrhumle 3-5 gram per liter
Meske 60 min på 67 grader og 10 min på 77 grader.
WLP001 18-20 grader i 14 dager.
Skal brygge en single hop pale ale / india pale ale med Motueka. Noen som har erfaring med denne humlen? Jeg tenkte følgende:
Generelt
OG: 1,060
FG: 1,014
IBU: 60 (Noonan)
EBC: 15
22 liter ved kokeslutt
Malt:
45 % Best malz pale malt
45 % Maris Otter pale malt
5 % Munich malt (28 EBC)
5 % Pale Crystal (75 EBC)
Humle:
10 gram Motueka (8 % alfa) @ 60 min (ca. 10 IBU) - 0,5 g/l
60 gram Motueka (8 % alfa) @ 15 min (ca. 26 IBU) - 2,7 g/l
60 gram Motueka (8 % alfa) @ 5 min (ca. 13 IBU) - 2,7 g/l
60 gram Motueka (8 % alfa) @ 0 min (ca. 11 IBU) - 2,7 g/l
Tørrhumle 3-5 gram per liter
Meske 60 min på 67 grader og 10 min på 77 grader.
WLP001 18-20 grader i 14 dager.