Erfaringer med Brewie

Spørs vel på hvor stor interessen er... Vi har ikke noe eget underforum for picobrew heller...
 
Er ikke til å komme unna at det er en litt beta-preget opplevelse enn så lenge. Det var/er ok for meg men har sett at del nye brukere forventer/tror at alt fungerer 100%.

I all essens er den like lettvint som annonsert: Du plotter inn meskeoppsett, koking og kjøletemp, putter i malt og humle og trykker "brygg". Maskinen måler opp vann og setter i gang og du kommer tilbake etter noen timer og kan tappe vørter.

Likevel er det noen hensyn som må tas:
- Vannmålingen er ikke alltid perfekt jeg har derfor valgt å måle dette separat. For meg gir dette noen fordeler i prosessen da jeg kan gjøre det kvelden i forveien inkludert vannjustering.
- Du må utvide mesketiden for å få ok effektivitet. Jeg kjører stort sett 3-5timer og ligger da på 65-75%.
- Du MÅ benytte skumdemper på en full batch for å unngå søl. Noen dråper i skyllevannet gjør susen.
- Humlecontainerne er begrenset til max 35 gram.

Begrensninger/ulemper:
- Det mangler logging til nett/app for å følge/kontrollere prosessen når man ikke er i bryggerommet. Det kommer snart dog.
- Det er ikke mulig (enda) å definere sin egen arbeidsflyt, den er låst til mesk, skyll, kok og kjøl. Det funker fint i de fleste tilfeller men jeg savner bl.a:
-- Mesk, skyll, kok, kjøl, stopp, kjøl videre. For steeping/whirlpool-humling må jeg gjøre dette manuelt ved å stoppe kjølingen på riktig tidspunkt
-- Mesk, skyll, pasteuriser, kjøl ned, hold, kok, kjøl. For kettle souring så måtte jeg pause under oppkok (etter pasteurisering), kjøle ned med spiralkjøler, syrne og så fortsette prosessen ved endt syrning.
- Skal du lage kjempesterkt øl må du gå ned på batch-størrelse - noe særlig mer enn 6kg malt funker dårlig.
- Skal du bruke mye humle må man ha en humlesil og humle manuelt.

Den umiddelbare forventningen til vaskeprogrammet var at det skulle kunne funke totalt hands off - det gjør det ikke. Men det er faktisk veldig bra! Det starter med kontinuerlig skylling med kaldt vann. Bruker man svampen da i 3 minutter er du 95% i mål. Du kan stoppe der hvis du skal brygge rimelig umiddelbart - eller du kan kjøre en full vask hvis det går litt tid. Full vask tar et par timer, da titter jeg innom 1 gang per tank (det er 2) og går over med svampen. Det meste har da løsnet av det (veldig) varme vannet og oppvaskmiddel.

Alt i alt er jeg fornøyd og regner med å bli mer fornøyd etter hvert som produktet modnes :)

PS! Skal få delt en video fra neste brygg!
 
I helgen hjalp jeg en kamerat med sitt aller første brygg. Han er ikke veldig interessert i prosessen, kun sluttproduktet, og forhåndbestilte dermed en Brewie hos Bryggselv tidligere i høst. Selv har jeg 10 brygg bak meg med BB30, så jeg er kanskje ikke den best egnede til å vurdere produktet, men det ga noen inntrykk.

Vi fikk nyss om første "feil" hos Bryggselv da vi kjøpte inn råvarene. Selgeren kunne informere om at to andre kunder har sagt at Brewie dør midt under bryggeprosessen. Det viser seg å være forårsaket av en dårlig intern sikring som kan gå i løpet av prosessen. Vi ble anbefalt å kjøre et testbrygg med kun vann før vi gjorde et ordentlig brygg, for da slipper vi i alle fall å miste råvarene om det går galt.

Ut av esken ser Brewie riktig fin og solid ut, men luktet sterkt av "fabrikk". Brewie har et kokekar, et meskekar (med en løs falsk bunn), fire mindre humle-kar med egne nettingbeholdere for humlen, touch-skjerm med Android for kontroll, og 3 gjenbruksposer til malt. Brewie er i seg selv overraskende tung når den er tom (35kg), og den er størrelsemessig ganske uhåndterlig, så det var godt at vi var to for å løfte den på benken vi ville brygge fra. Er du alene må du sørge for å løfte riktig for å ikke skade deg. Av dokumentasjon får man med en sammenbrettet "quick start"-guide. Jeg savnet ei tjukk blekke med detaljinformasjon man kan slå opp i om en er ved tvil. Jeg har ikke funnet noen skikkelig bruksanvisning på nett, kun småkjipe offisielle YouTube-videoer og spesifikasjoner.

Brewie har ett vanntilførselsrør og to "avløps-"/skyllerør. Du kan koble maskinen direkte til kran, eller kjøre den med manuell vanntilførsel. Du får spørsmål om hva du bruker før hvert eneste program du kjører (rens/brygg). Vi tok av dusjhodet og koblet det til dusjen via en enkel overgang. Er du heldig har du riktig kobling direkte på blandebatteriet ditt eller under vasken hjemme. De to avløps-/skyllerørerne la vi ned i badekaret.

Deretter satt vi strøm på Brewie og det Android-basterte brukergrensesnittet våknet til liv. Førsteinntrykket er at brukergrensesnittet er stilrent og brukervennlig, men muligens litt tregt. Sistnevte er ikke veldig plagsomt. Om du er av typen som hater smart-telefoner og deres brukergrensenitt, så bør du holde deg langt unna Brewie! Man må også trykke overraskende hardt på touchskjermen for at den skal registrere trykkene. Det digitale tastaturet er muligens strukket litt vel langt ut på kantene for det kan være litt kranglete å treffe de ytterste tastene.

Deretter gjorde som brukermanualen sa; koblet på WiFi og oppdaterte firmware. For alt vi vet kan denne oppdateringen ha inneholdt en software-fiks som er mildere mot internsikringa. Oppdateringen gikk smerefritt, så vi fortsatte med fullt renseprogram. Vi lot de illeluktende malt-posene ligge i meskekaret under renseprosessen (det gjorde susen). Renseprogrammet krever to tabletter som ligner på helt vanlige oppvasktabletter. Vi ble sjokkerte da vi så nedtellern i displayet; ca 2 timer og 30 minutter! Vi som hadde tenkt å brygge tidlig på dagen... sukk. Etter noen sekunder med rens ber den deg bruke en våt svamp (som følger med) til å vaske innsiden av koke- og meskekaret. Dette gikk raskt, men vi merket nå neste "feil"; vi fikk kontinuerlig støt! Det kan ikke være noe annet enn jordfeil. Gammel leilighet, så ingen jording. Slik forble det også resten av bryggingen. Vi er litt usikre på om det er maskinen, vår, eller begges feil. Renseprogrammet skal ha en liten omgang med svampen mot slutten også. Vi fikk det raskt gjort selv om det var litt ubehagelig. Brukergrensesnittet viste fin oversikt over vaskeprosessen hele veien med deltrinn, prosent, "progress bar" og tidsestimering. Maskinen var flunkenes rein og luktet ikke lengre "fabrikk".

Før første brygg må man kalibrere vektene til Brewie. Ikke noe å si på dette, kun litt oppmåling av vann. Klare og enkle instruksjoner. Kalibreringen tok vel 5-10 minutter totalt.

Så skulle vi teste sikringen med å gjøre et testbrygg uten råvarer. Vi som hadde tenkt å brygge tidlig på dagen... sukk. Dette gjorde vi ved å legge inn en ny oppskrift der hensikten var å ende opp med så kort kjøretid som overhodet mulig. Vannet kokte etter ca. 2 timer. Vi regnet med at den nå var forbi sitt mest strømkrevende punkt. Endelig kunne vi sette i gang den faktiske bryggingen!

Ny oppskrift for Lervig Lucky Jack! Brukergrensesnittet lar deg sette et navn på din oppskrift, så blir du presentert med fire knapper/valg som tar deg til ulike undermeneyr. Den ene heter detaljer. Der skal du kun velge øl-type. Vi valgte "Pale Ale", så "American Pale Ale". Dette justerte en uforståelig (for oss) drop-down øverst i menyen, som i mine øyne var et helt "greskt" tall. Jeg observerte også at det dukket opp noen verdier for estimert OG, FG, osv. Selv opplevde jeg denne undermenyen som noe en kun gjør for syns skyld. Det er godt mulig at Brewie bruker dette til noe fornuftig under brygginga, men det er jo ikke dokumentert noe sted.

I undermeny 2 velger man råvarer for oppskriften. Først velger man malttyper og antal gram per type. For å finne riktig maltype kan man bla igjennom en uendelig lang liste eller bruke søkefunksjon. Her hadde søkefunksjonen er fryktelig lei tendens til å henge seg helt opp og å aldri gi noe søkeresultat når man forsøker å endre en av malttypene. Løsningen på dette var å trykke fjerne tidligere valgt malttype og legge inn på nytt. Jeg fant ikke de ekstakte malttypene som stod i oppskriften (Lervig Lucky Jack), men jeg fant tilsvarende etter mye frustrerende leting. Dette kan absolutt forbedres. Det samme gjalt valg av humle, men der var lista noe kortere og lettere å finne frem i.

I undermeny 3 setter man opp innmesk, meskesteg, når vørtern skal gå igjennom de ulike humlekarene, og sluttemperatur. Under innmesk er det en egen knapp for å legge til skylling. Da jeg trykket på den kom det opp en melding om at Brewie beregner skylling automatisk, men at jeg kunne justere det selv i feltene nedenfor. Da alle verdiene var satt til 0, så valgte vi å trykke på 'X'en for å vekk dette valget. Det burde vi ikke gjort! Vi tenkte at den da vil beregne det selv, men resultatet var at den ikke
skylte i det hele tatt. Vi endte opp med litt over 7 liter vørter på 1067 OG. Dette skulle vært 20L på 1046 OG. For å løse dette kokte vi vann i 15 minutter og satt kjelene i vannbad. Deretter helte vi litt uforsiktig mye vann over i gjæringsbøtta og resultatet ble 15L vørter med en stusselig og på 1027 - æsj! Klokken var nå passert midnatt og vi var trøtte og lei av en lang dag.

Tømming fra Brewie til gjæringskar var en lek. Bad silikonslangen i StarSan og spray litt StarSan på utgangen. Koble det sammen og trykk "Drain" på touchskjermen. Vi hadde satt sluttemperatur på kjølingen til 18C, så vi ble veldig overrasket da rykende varm vørter kom ut av maskinen! Jeg lurer på om dette er noe maskinen gjør med vilje for å "desinfisere" slangen automatisk. Vørteren ble kaldere ganske raskt. Målt temperatur var 24C da de stusselige 7 literne var i karet, som er
betydelig høyere enn 18C, men ingen krise.

Den siste feilen vi gjorde som er verdt å merke seg er at vi la klarningsmiddel i humlekaret sammen med aromahumlen på 15. min. Den klarte ikke å bli skikkelig oppløst i dette karet, og vi hadde en skikkelig ekkel gelatin-klump klistret i nettingen etterpå.

Vi får satse på at det går bedre neste gang, og at ølet ikke smaker helt forferdelig når det er ferdig! Jeg kommer også til å ta med noen av rådene til superdigg.

Undermeny 4 så ut som en slags gjæringslogg for batchen. Førsteinntrykket tilsa at man kan bruke Brewie til gjæring også. Vi gadd ikke å gjøre noe her da den definitivt ikke kan brukes til gjæring. Mulig dette er til den fremtidige nettbaserte loggingen som superdigg nevnte.
 
Sist redigert:
I helgen hjalp jeg en kamerat med sitt aller første brygg. Han er ikke veldig interessert i prosessen, kun sluttproduktet, og forhåndbestilte dermed en Brewie hos Bryggselv tidligere i høst. Selv har jeg 10 brygg bak meg med BB30, så jeg er kanskje ikke den best egnede til å vurdere produktet, men det ga noen inntrykk.

Vi fikk nyss om første "feil" hos Bryggselv da vi kjøpte inn råvarene. Selgeren kunne informere om at to andre kunder har sagt at Brewie dør midt under bryggeprosessen. Det viser seg å være forårsaket av en dårlig intern sikring som kan gå i løpet av prosessen. Vi ble anbefalt å kjøre et testbrygg med kun vann før vi gjorde et ordentlig brygg, for da slipper vi i alle fall å miste råvarene om det går galt.

Ut av esken ser Brewie riktig fin og solid ut, men luktet sterkt av "fabrikk". Brewie har et kokekar, et meskekar (med en løs falsk bunn), fire mindre humle-kar med egne nettingbeholdere for humlen, touch-skjerm med Android for kontroll, og 3 gjenbruksposer til malt. Brewie er i seg selv overraskende tung når den er tom (35kg), og den er størrelsemessig ganske uhåndterlig, så det var godt at vi var to for å løfte den på benken vi ville brygge fra. Er du alene må du sørge for å løfte riktig for å ikke skade deg. Av dokumentasjon får man med en sammenbrettet "quick start"-guide. Jeg savnet et tjukk blekke med detaljinformasjon man kan slå opp i om en er ved tvil. Jeg har ikke funnet noen skikkelig bruksanvisning på nett, kun småkjipe offisielle YouTube-videoer og spesifikasjoner.

Brewie har ett vanntilførselsrør og to "avløps-"/skyllerør. Du kan koble maskinen direkte til kran, eller kjøre den med manuell vanntilførsel. Du får spørsmål om hva du bruker før hvert eneste program du kjører (rens/brygg). Vi tok av dusjhodet og koblet det til dusjen via en enkel overgang. Er du heldig har du riktig kobling direkte på blandebatteriet ditt eller under vasken hjemme. De to avløps-/skyllerørerne la vi ned i badekaret.

Deretter satt vi strøm på Brewie og det Android-basterte brukergrensesnittet våknet til liv. Førsteinntrykket er at brukergrensesnittet er stilrent og brukervennlig, men muligens litt tregt. Sistnevte er ikke veldig plagsomt. Om du er av typen som hater smart-telefoner og deres brukergrensenitt, så bør du holde deg langt unna Brewie! Man må også trykke overraskende hardt på touchskjermen for at den skal registrere trykkene. Det digitale tastaturet er muligens strukket litt vel langt ut på kantene for det kan være litt kranglete å treffe de ytterste tastene.

Deretter gjorde som brukermanualen sa; koblet på WiFi og oppdaterte firmware. For alt vi vet kan denne oppdateringen ha inneholdt en software-fiks som er mildere mot internsikringa. Oppdateringen gikk smerefritt, så vi fortsatte med fullt renseprogram. Vi lot de illeluktende malt-posene ligge i meskekaret under renseprosessen (det gjorde susen). Renseprogrammet krever to tabletter som ligner på helt vanlige oppvasktabletter. Vi ble sjokkerte da vi så nedtellern i displayet; ca 2 timer og 30 minutter! Vi som hadde tenkt å brygge tidlig på dagen... sukk. Etter noen sekunder med rens ber den deg bruke en våt svamp (som følger med) til å vaske innsiden av koke- og meskekaret. Dette gikk raskt, men vi merket nå neste "feil"; vi fikk kontinuerlig støt! Det kan ikke være noe annet enn jordfeil. Gammel leilighet, så ingen jording. Slik forble det også resten av bryggingen. Vi er litt usikre på om det er maskinen, vår, eller begges feil. Renseprogrammet skal ha en liten omgang med svampen mot slutten også. Vi fikk det raskt gjort selv om det var litt ubehagelig. Brukergrensesnittet viste fin oversikt over vaskeprosessen hele veien med deltrinn, prosent, "progress bar" og tidsestimering. Maskinen var flunkenes rein og luktet ikke lengre "fabrikk".

Før første brygg må man kalibrere vektene til Brewie. Ikke noe å si på dette, kun litt oppmåling av vann. Klare og enkle instruksjoner. Kalibreringen tok vel 5-10 minutter totalt.

Så skulle vi teste sikringen med å gjøre et testbrygg uten råvarer. Vi som hadde tenkt å brygge tidlig på dagen... sukk. Dette gjorde vi ved å legge inn en ny oppskrift der hensikten var å ende opp med så kort kjøretid som overhodet mulig. Vannet kokte etter ca. 2 timer. Vi regnet med at den nå var forbi sitt mest strømkrevende punkt. Endelig kunne vi sette i gang den faktiske bryggingen!

Ny oppskrift for Lervig Lucky Jack! Brukergrensesnittet lar deg sette et navn på din oppskrift, så blir du presentert med fire knapper/valg som tar deg til ulike undermeneyr. Den ene heter detaljer. Der skal du kun velge øl-type. Vi valgte "Pale Ale", så "American Pale Ale". Dette justerte en uforståelig (for oss) drop-down øverst i menyen, som i mine øyne var et helt "greskt" tall. Jeg observerte også at det dukket opp noen verdier for estimert OG, FG, osv. Selv opplevde jeg denne undermenyen som noe en kun gjør for syns skyld. Det er godt mulig at Brewie bruker dette til noe fornuftig under brygginga, men det er jo ikke dokumentert noe sted.

I undermeny 2 velger man råvarer for oppskriften. Først velger man malttyper og antal gram per type. For å finne riktig maltype kan man bla igjennom en uendelig lang liste eller bruke søkefunksjon. Her hadde søkefunksjonen er fryktelig lei tendens til å henge seg helt opp og å aldri gi noe søkeresultat når man forsøker å endre en av malttypene. Løsningen på dette var å trykke fjerne tidligere valgt malttype og legge inn på nytt. Jeg fant ikke de ekstakte malttypene som stod i oppskriften (Lervig Lucky Jack), men jeg fant tilsvarende etter mye frustrerende leting. Dette kan absolutt forbedres. Det samme gjalt valg av humle, men der var lista noe kortere og lettere å finne frem i.

I undermeny 3 setter man opp innmesk, meskesteg, når vørtern skal gå igjennom de ulike humlekarene, og sluttemperatur. Under innmesk er det en egen knapp for å legge til skylling. Da jeg trykket på den kom det opp en melding om at Brewie beregner skylling automatisk, men at jeg kunne justere det selv i feltene nedenfor. Da alle verdiene var satt til 0, så valgte vi å trykke på 'X'en for å vekk dette valget. Det burde vi ikke gjort! Vi tenkte at den da vil beregne det selv, men resultatet var at den ikke
skylte i det hele tatt. Vi endte opp med litt over 7 liter vørter på 1067 OG. Dette skulle vært 20L på 1046 OG. For å løse dette kokte vi vann i 15 minutter og satt kjelene i vannbad. Deretter helte vi litt uforsiktig mye vann over i gjæringsbøtta og resultatet ble 15L vørter med en stusselig og på 1027 - æsj! Klokken var nå passert midnatt og vi var trøtte og lei av en lang dag.

Tømming fra Brewie til gjæringskar var en lek. Bad silikonslangen i StarSan og spray litt StarSan på utgangen. Koble det sammen og trykk "Drain" på touchskjermen. Vi hadde satt sluttemperatur på kjølingen til 18C, så vi ble veldig overrasket da rykende varm vørter kom ut av maskinen! Jeg lurer på om dette er noe maskinen gjør med vilje for å "desinfisere" slangen automatisk. Vørteren ble kaldere ganske raskt. Målt temperatur var 24C da de stusselige 7 literne var i karet, som er
betydelig høyere enn 18C, men ingen krise.

Den siste feilen vi gjorde som er verdt å merke seg er at vi la klarningsmiddel i humlekaret sammen med aromahumlen på 15. min. Den klarte ikke å bli skikkelig oppløst i dette karet, og vi hadde en skikkelig ekkel gelatin-klump klistret i nettingen etterpå.

Vi får satse på at det går bedre neste gang, og at ølet ikke smaker helt forferdelig når det er ferdig! Jeg kommer også til å ta med noen av rådene til superdigg.

Undermeny 4 så ut som en slags gjæringslogg for batchen. Førsteinntrykket tilsa at man kan bruke Brewie til gjæring også. Vi gadd ikke å gjøre noe her da den definitivt ikke kan brukes til gjæring. Mulig dette er til den fremtidige nettbaserte loggingen som superdigg nevnte.
Flott med tilbakemeldinger på denne nye maskinen. Det finnes en brukermanual på brewie.org. Den er på 65 sider, så forhåpentlig er der noe matnyttig. Lykke til med neste brygg. Spennende at det kommer noe som kan utfordre speidel ( i det minste på software)
 
Interessant lesning. Men vet sannelig ikke om dette nødvendigvis er noe enklere enn Speidel!
 
Det virker som at de meste "flaws'ene" kan fikses i software. Det at humlekurvene bare tar 35g er jo ikke noe som kan fikses sånn sett da. Men med mykvare-oppdatering kan man kanskje få den til å sirkulere vørter gjennom to kurver samtidig. Er jo ikke veldig IPA-vennlig med kun 35g. Og 6kG malt er jo en ganske stor begrensning. Men push play and lean back er jo ganske fint, når de får det til å skje uavhengig av hva du vil gjøre.
 
Det virker som at de meste "flaws'ene" kan fikses i software. Det at humlekurvene bare tar 35g er jo ikke noe som kan fikses sånn sett da. Men med mykvare-oppdatering kan man kanskje få den til å sirkulere vørter gjennom to kurver samtidig. Er jo ikke veldig IPA-vennlig med kun 35g. Og 6kG malt er jo en ganske stor begrensning. Men push play and lean back er jo ganske fint, når de får det til å skje uavhengig av hva du vil gjøre.
Det gjør den allerede. Jeg kjører gjerne kurv 1 med bitterhumle og de 3 resterende samtidig :)
 
Jeg får være surpompen her, jeg da!

For det første så synes jeg prosedyren virka noe tungvint, også i forhold til Speidel. For det andre så er jo 6kg malt og humleporsjoner på 35g en alvorlig begrensning på et system som nærmer seg 25000. For det tredje så er det begrenset moro av å løfte seg halvt ihjel for så å trykke på en knapp. Hvor blir det av brygginga? Det blir litt som 'alt det dårlige med en Speidel' minus den 'artige brygginga'.
Speidel har noen begrensninger og er på ingen måte Nirvana, men det er nå det jeg bruker for tida siden det er ganske kompakt.
Det beste bryggeoppsettet jeg har hatt var da jeg brygget i en isolert, 27l hyttekjele og sirkulerte kun manuelt like før utskyllinga. Mesken sto urørt en time og tapte kun en halv grad. Traff OG og alle mengder perfekt hver gang.
Hadde jeg hatt litt bedre plass så hadde jeg laget en 50l-variant av dette og solgt Speidelen med en gang:rolleyes:

Men for all del, håper dere får det til å gå som det skal og at dere blir fornøyde!:)
 
Hadde jeg hatt litt bedre plass så hadde jeg laget en 50l-variant av dette og solgt Speidelen med en gang:rolleyes:

Jeg gjorde alvor av å kvitte meg med Speidelen og fikk raskt tilbake bryggegleden som gradvis ble borte etter at Speidelen kom i hus.

Hva en Brewie gjør med bryggegleden tør jeg ikke å tenke på. Blir svett av å lese om alle frustrasjonene i innlegget til @Stigmha. Men for all del - dette vil nok passe for mange i en travel hverdag, når barnesykdommene er luket bort.

Man må bare være bevisst på hva man vil ha. Liker man å ha full kontroll og har tid til å gjøre ting manuelt, eller vil man bare ha vørter?
 
Jeg gjorde alvor av å kvitte meg med Speidelen og fikk raskt tilbake bryggegleden som gradvis ble borte etter at Speidelen kom i hus.

Hva en Brewie gjør med bryggegleden tør jeg ikke å tenke på. Blir svett av å lese om alle frustrasjonene i innlegget til @Stigmha. Men for all del - dette vil nok passe for mange i en travel hverdag, når barnesykdommene er luket bort.

Man må bare være bevisst på hva man vil ha. Liker man å ha full kontroll og har tid til å gjøre ting manuelt, eller vil man bare ha vørter?
Som ingeniøren i bryggelaget sa: "Etter den første gangen er det vel omtrent like spennende som å fylle oppvaskmaskinen.".
 
Flott med tilbakemeldinger på denne nye maskinen. Det finnes en brukermanual på brewie.org. Den er på 65 sider, så forhåpentlig er der noe matnyttig. Lykke til med neste brygg. Spennende at det kommer noe som kan utfordre speidel ( i det minste på software)
Takk! Direktelink her for andre interesserte: https://brewie.org/knowledge-center/user-manual/pdf

Ved første forsøk var helhetsopplevelsen temmelig tungvindt, men jeg regner med at hans neste brygg går mer smertefritt, siden vi nå vet hva vi gjorde feil. Det er mulig jeg blir med på det brygget også. Under selve bryggingen kunne vi bare slappe av og gjøre noe annet i 4 timer. Speidelen krever vel litt mer manuelt arbeid ved skylling og tilsetting av humlen?

Som ingeniøren i bryggelaget sa: "Etter den første gangen er det vel omtrent like spennende som å fylle oppvaskmaskinen.".

Med tanke på min kamerats ønske er det nøyaktig så lite spennende han vil ha det; han vil kun ha vørteren.

Det er godt mulig jeg hadde savnet prosessen jeg også om jeg byttet ut min BB30 med en Brewie, men jeg tror i så fall at jeg skal vente til neste utgave.

For det andre så er jo 6kg malt og humleporsjoner på 35g en alvorlig begrensning på et system som nærmer seg 25000.

Specen sier at Brewie skal tåle opp til 8kg, men den begynner muligens å slite etter 6kg som superdigg påpekte. Om oppskriften har færre enn 4 typer humle så kan du jo utvide 35g til 70g ved å bruke to humlekamre. Ellers sier manualen:

The capacity of the hop cages is 30 g of pellets or 15 g of whole hops. A maximum of 40g of pellets or 20 g of whole hops can be used

Merkelig at maksimum er større en kapasitet, men jeg har nok misforstått noe.

Konklusjonen min er vel at den har noen "barnesykdommer" og begrensninger som forhåpentligvis bedres i neste utgave av produktet, men for at det skal skje må vel det første produktet selge godt.

Update: kameraten kan forsåvidt fortelle at han forsøkte å løfte og flytte Brewie alene dagen derpå. Det førte til at han kuttet opp alle fingrene. Snakk om uhåndterlig.
 
Sist redigert:
Takk! Direktelink her for andre interesserte: https://brewie.org/knowledge-center/user-manual/pdf

Ved første forsøk var helhetsopplevelsen temmelig tungvindt, men jeg regner med at hans neste brygg går mer smertefritt, siden vi nå vet hva vi gjorde feil. Det er mulig jeg blir med på det brygget også. Under selve bryggingen kunne vi bare slappe av og gjøre noe annet i 4 timer. Speidelen krever vel litt mer manuelt arbeid ved skylling og tilsetting av humlen?



Med tanke på min kamerats ønske er det nøyaktig så lite spennende han vil ha det; han vil kun ha vørteren.

Det er godt mulig jeg hadde savnet prosessen jeg også om jeg byttet ut min BB30 med en Brewie, men jeg tror i så fall at jeg skal vente til neste utgave.



Specen sier at Brewie skal tåle opp til 8kg, men den begynner muligens å slite etter 6kg som superdigg påpekte. Om oppskriften har færre enn 4 typer humle så kan du jo utvide 35g til 70g ved å bruke to humlekamre. Ellers sier manualen:



Merkelig at maksimum er større en kapasitet, men jeg har nok misforstått noe.

Konklusjonen min er vel at den har noen "barnesykdommer" og begrensninger som forhåpentligvis bedres i neste utgave av produktet, men for at det skal skje må vel det første produktet selge godt.

Update: kameraten kan forsåvidt fortelle at han forsøkte å løfte og flytte Brewie alene dagen derpå. Det førte til at han kuttet opp alle fingrene. Snakk om uhåndterlig.
Ja, altså, jeg ville jo ikke kasta oppvaskmaskina på dør heller. :p
 
Ser jo at ferdig settene til brewie kommer med opp til 200 gram pellets... Hvordan kan det da ha seg at man kun kan dytte 35g pr bur? Da stopper jo humle mengden på 140g.
 
Som ingeniøren i bryggelaget sa: "Etter den første gangen er det vel omtrent like spennende som å fylle oppvaskmaskinen.".
Jeg innså nettopp etter å ha lest gjennom det du siterte at du mente det motsatte av min tolkning - tror jeg :p

Nå er jeg også ingeniør og både privat og profesjonelt så er det første jeg tenker på når jeg må gjøre det samme 2 ganger er "hvordan kan jeg automatisere dette". Så med andre ord var min tolkning av "like spennede som å fylle oppvaskmaskinen" det å stå og røre i gryta, hive oppi humle osv... Innser at her er det hver sin smak - noen foretrekker (?) sikkert å vaske for hånd også. Jeg vet absolutt å sette pris på håndverk for all del men for min del ligger moroa i den kreative prosessen i forkant hvor jeg forsøker å designe et smaksbilde og det å sitte med sluttproduktet i hånda. Selve produksjonen ønsker jeg egentlig skal være så automatisert og reproduserbar som overhodet mulig - men under min kontroll.
 
Tørrhumling burde jeg jo ha tenkt på :)

I følge userguiden så velger jeg såfall å tyde at maks er 40g :)

Optional: The capacity of the hop cages is 30 g of pellets or 15 g of whole hops. A maximum of 40 g of pellets or 20 g of whole hops can be used.


Ekstremt bra settning det de har skviset inn der :)
 
Tilbake
Topp