erfaringer med Brut IPA?

Tror uten å vite at ved tilsetting i gjæringskar vil effekten bli vanskelig å styre da mindere dose bare vil trenge lenger tid. Det vil gå mot null så lenge det finnes gjær. Kan kanskje stoppes med filtrering når ønsket effekt er oppnådd. Ved bruk i mesk har vi kontroll på både dose og tid; enzymet denatureres ved en viss temperaturøkning så gjærbarhet kan styres mer presist. Noen må bare lage den tabellen :)
 
Tror uten å vite at ved tilsetting i gjæringskar vil effekten bli vanskelig å styre da mindere dose bare vil trenge lenger tid. Det vil gå mot null så lenge det finnes gjær. Kan kanskje stoppes med filtrering når ønsket effekt er oppnådd. Ved bruk i mesk har vi kontroll på både dose og tid; enzymet denatureres ved en viss temperaturøkning så gjærbarhet kan styres mer presist. Noen må bare lage den tabellen :)

Effekten ved bruk er jo kjent og samme er det med mengde stoff. For å få det ned til null på tiden gjæring tar fir det står meget godt beskrevet i bruksanvisningen som følger stoffet. Så ingen problem å bruke det som beskrevet i bruksanvisning. Så fremt en i utgangspunktet har rett mengde gjær.

Men hva som skjer hvis en ikke følger dosering er det ukjente. Har lest utrolig mange oppskrifter og alle har til felles at en er usikker på mengde enzym en skal tilsette og nesten alle skriver at de tilsetter en hel flaske (som ofte er enten 10 eller 15ml). Selv om dosering står svært tydelig på både flaske og på nett. Men tror mange ikke gidder å regne om forholdstallene og bare slumper nedi hele flasken..
 
Tilbake
Topp