Hei
Jeg har til nå brukt gjærdunker uten tappekran påmontert. Grunnen til at jeg har unngått å bruke tappekran har vært en helt irrasjonell frykt for å få humlerester og trub som synker til bunn ved tapping fra kjele, inn i tappekranen. Jeg har ofte opplevd at humlerester og trub går omtrent 4 cm fra bunnen av gjærdunken, og hadde det da vært en tappekran der, så hadde den vært full av slik gugge.
Stemmer dette, eller misforstår jeg alt? Jeg ser jo absolutt en fordel med å bruke lukkede gjæringskar med kran, da man slipper å åpne lokket annet enn ved tørrhumling... Men hva gjør dere når dere skal ta ut prøver til OG/FG? Det må være ganske greit å bare åpne krana, men hva om man da får en haug meg humle og trub gugg?
Er jeg helt idiot som bruker gjæringskar med kun et hull?? (det er lov å si ja!)
Jeg har til nå brukt gjærdunker uten tappekran påmontert. Grunnen til at jeg har unngått å bruke tappekran har vært en helt irrasjonell frykt for å få humlerester og trub som synker til bunn ved tapping fra kjele, inn i tappekranen. Jeg har ofte opplevd at humlerester og trub går omtrent 4 cm fra bunnen av gjærdunken, og hadde det da vært en tappekran der, så hadde den vært full av slik gugge.
Stemmer dette, eller misforstår jeg alt? Jeg ser jo absolutt en fordel med å bruke lukkede gjæringskar med kran, da man slipper å åpne lokket annet enn ved tørrhumling... Men hva gjør dere når dere skal ta ut prøver til OG/FG? Det må være ganske greit å bare åpne krana, men hva om man da får en haug meg humle og trub gugg?
Er jeg helt idiot som bruker gjæringskar med kun et hull?? (det er lov å si ja!)