Tenkte det kunne være greit å samle litt erfaringer rundt denne gjæren en plass siden den nå er tilgjengelig her til lands og det er en del hype knyttet opp til den.
Jeg satt en pale ale på denne gjæren på søndag. OG: 1.053. Gjærer på mitt standard pale ale regime.
18-20: 48t
20: 216t
20-4: 48t
The Yeast Bay anbefaler en høyere gjæringstemp, men jeg ville se hvordan den presterte på min standardtemp. Nådde FG på onsdag (1.011) og dumpet gjæren i dag. Meget lavtflokkulerende gjær, så jeg burde nok ha ventet lenger før jeg dumpet. Pleier å dumpe på dag 4 når jeg brygger pale ale.
Fin og lys gjær
FG-prøven luktet fruktig og smakte av gjær (var enda en del i suspansjon) og alkoholtoner.
Synes ikke gjæren hadde noe tiltalende lukt når det stod på magnetrøreren. Minnet om gjærende brøddeig.
Jeg satt en pale ale på denne gjæren på søndag. OG: 1.053. Gjærer på mitt standard pale ale regime.
18-20: 48t
20: 216t
20-4: 48t
The Yeast Bay anbefaler en høyere gjæringstemp, men jeg ville se hvordan den presterte på min standardtemp. Nådde FG på onsdag (1.011) og dumpet gjæren i dag. Meget lavtflokkulerende gjær, så jeg burde nok ha ventet lenger før jeg dumpet. Pleier å dumpe på dag 4 når jeg brygger pale ale.
Fin og lys gjær
FG-prøven luktet fruktig og smakte av gjær (var enda en del i suspansjon) og alkoholtoner.
Synes ikke gjæren hadde noe tiltalende lukt når det stod på magnetrøreren. Minnet om gjærende brøddeig.