Erfaringer vedrørende for lav meskepH

Bjarte H

Dommer
Kan for lav meskepH gi besk (tart) smak på ølet?
Kan for lav meskepH gi besk (tart) smak på ølet, men ikke i vørteren?
 
Etter mine erfaringer blir ølet syrlig/stramt hvis PH er for lav. Hvis man bruker mye brent malt kan det være lurt å tilsette natron og kalsiumkarbonat. Sjekk ut artikkelen til Gahr om vann.
 
Aha. Jeg har lest artikkelen til Gahr, men det står ikke noe om endringen i smak når man krysser den lave delen av pH 5.2-5.5 så vidt jeg husker. Over derimot er det kjent at et kan drive ut tanniner osv.  :)

Det er mer en nysgjerrighet enn et problem :)
 
Det har en smaksmessig betydning da det kan gjøre at ølet blir spisst og syrlig i smaken. Slike ting vil være vanskeligere å smake i vørteren, pga. det store sukkerinnholdet.
 
Tilbake
Topp