Hei. jeg fikk en litt halvveis oppskrift på en neipa dvs jeg fikk bare humlene(Trident, Azacca og El Dorado
de brukte så jeg fikk https://chatgpt.com/ til å lage resten av oppskriften. Den ser veldig spennende ut, men Trident humle er ikke lett å få taki her i norge finne noen som ligner?
Oppskriften som chatgpt hostet opp er følgende:
Oppskrift på en fruktig og aromatisk New England IPA (NEIPA) med Trident, Azacca og El Dorado:
Tropisk Hazy IPA
Stil: NEIPA
Batchstørrelse: 20L
OG (Original Gravity): ~1.065
FG (Final Gravity): ~1.015
ABV: ~6.5%
IBU: ~30-35
Mesketemp: 67°C
Gjæring: 19-21°C
Malt
4.5 kg Pilsner malt
1.5 kg Flaket havre
0.5 kg Hvetemalt
0.3 kg Carahell (for litt sødme og fylde)
Humleprofil
60 min: Ingen bitterhumle (whirlpool/dry hopping gir nok balanse)
Whirlpool @ 80°C: 20-30 min
25g Trident-Citra
25g Azacca
25g El Dorado
Dry hop dag 3-4:
30g Trident -Citra
30g Azacca
30g El Dorado
Dry hop dag 7 (optional):
20g Trident Citra
20g Azacca
20g El Dorado
Gjær: Imperial A38 Juice eller Wyeast 1318 London Ale III (for en juicy, hazy karakter)
Fremgangsmåte: Mesk ved 67°C i 60 minutter for en fyldig kropp. Skyll og kok i 60 min, men tilsett humle kun i whirlpool for lavere bitterhet. Whirlpool på 80°C i 20-30 min for maksimal aroma.
Kjøl ned til 19°C og pitch gjæren.
Dry hoppes to ganger under gjæring for maksimal tropisk aroma.
Kaldkrasj etter 10-12 dager, karboner til 2.4-2.6 vol CO₂.
Resultat: En hazy, juicy IPA med smak av ananas, mango, fersken og sitrus!
Oppskriften som chatgpt hostet opp er følgende:
Oppskrift på en fruktig og aromatisk New England IPA (NEIPA) med Trident, Azacca og El Dorado:
Tropisk Hazy IPA
Stil: NEIPA
Batchstørrelse: 20L
OG (Original Gravity): ~1.065
FG (Final Gravity): ~1.015
ABV: ~6.5%
IBU: ~30-35
Mesketemp: 67°C
Gjæring: 19-21°C
Malt
4.5 kg Pilsner malt
1.5 kg Flaket havre
0.5 kg Hvetemalt
0.3 kg Carahell (for litt sødme og fylde)
Humleprofil
60 min: Ingen bitterhumle (whirlpool/dry hopping gir nok balanse)
Whirlpool @ 80°C: 20-30 min
25g Trident-Citra
25g Azacca
25g El Dorado
Dry hop dag 3-4:
30g Trident -Citra
30g Azacca
30g El Dorado
Dry hop dag 7 (optional):
20g Trident Citra
20g Azacca
20g El Dorado
Gjær: Imperial A38 Juice eller Wyeast 1318 London Ale III (for en juicy, hazy karakter)
Fremgangsmåte: Mesk ved 67°C i 60 minutter for en fyldig kropp. Skyll og kok i 60 min, men tilsett humle kun i whirlpool for lavere bitterhet. Whirlpool på 80°C i 20-30 min for maksimal aroma.
Kjøl ned til 19°C og pitch gjæren.
Dry hoppes to ganger under gjæring for maksimal tropisk aroma.
Kaldkrasj etter 10-12 dager, karboner til 2.4-2.6 vol CO₂.
Resultat: En hazy, juicy IPA med smak av ananas, mango, fersken og sitrus!