Erstatning for victorymalt.

GeirJ

 
Sitter og ser litt på oppskriftene i boka Brewing Classic Styles, veldig bra bok, og der er det en del oppskrifter hvor victorymalt skal brukes. Finnes det noen mer "vanlige" malttyper som kan erstatte denne?
Skal prøve meg på noen av oppskriftene til Jamil Z., så det hadde vært greit å få det noenlunde likt.
 
Det er visst en typisk amerikansk malttype som har en del til felles med biscuit malt. Kanskje du kan bruke den som erstatning? Se også her: http://www.howtobrew.com/section2/chapter12-1.html
Jeg tror ikke Victory malt brukes i europeisk øl så det kan godt hende at, dersom disse oppskrifter gjelder europeiske øltyper, at det i utgangspunkt var biscuit malt som ble brukt.
 
Trodde Bisquit kanskje var mer "brødaktig", men ser jo at den blir anbefalt som erstatning. Fin side forresten.Har du peiling på man skal bruke samme mengde med Bisquit?
Kan Ambermalt være et alternativ,den har vel også noe nøttesmak? Her er det vel bare å prøve seg fram.
 
Siden victory malt ser ut til å være litt mørkere enn biscuit malt, så går det kanskje an å blande disse to. Hva slags oppskrifter er det snakk om?
 
Tilbake
Topp