Et lite eksperiment :)

Rutof

 
Brygget en IPA igår

Satte den i 2 gjærings kar igår. Den ene i gjæringsskapet med temperatur på 17 grader og den andre på en temperatur på 20 grader. Blir spennende om det blir merkbar forskjell.

Ka trur dere?
 
Tipper at den som står på 20C blir litt fruktigere. Prøv å få noen til å ta blindtest på deg :)
 
Ipa er et dårlig valg til en slik test. Karakteren til en ipa ligger i humle og litt i malten, gjæren har liten betydning der.
Artig å eksprimentere, men hadde nok valgt en annen øltype til dette.
 
magne1972 skrev:
IPA er et dårlig valg til en slik test. Karakteren til en IPA ligger i humle og litt i malten, gjæren har liten betydning der.
Artig å eksprimentere, men hadde nok valgt en annen øltype til dette.

Det vet jeg :) det var den som var brygget. Min første ipa jeg laget var gjæret på ganske høy temp. Så den merket du godt at den var fruktig.

Det som blir spennende å se er om den som gjærer på 17 vil føles tørrere
 
Tilbake
Topp