Må bare få spurt om andre har det slik, eller er det bare meg.
Ser at mange skryter av en øltype som heter Pale Ale. Og det finnes mange ale-typer, american pale ale, bare pale ale, og IPA.
Men - de ganger jeg har smakt noe som heter noe med "Ale", så sitter jeg igjen med en rar, beisk metallaktig jern/svovel-smak bakerst i munnen. Helt bak i ganen, der ganen møter tunga. Denne beiske smaken forsvinner ikke når jeg svelger, men bare blir sterkere etter å ha svelget... 2-5 minutter etter å ha tatt første slurk sitter jeg der og harker og svelger og tenker alltid "er det bare meg eller er ale en type øl som gir en slik metallsmak i munnen?" Og så konkluderer jeg "Jeg tror faktisk ikke jeg liker ale"... For hjemmebrygg/mikrobrygg, spesialøl generelt skal jo være av en art der jeg ønsker å ta en slurk til. Ikke ønske å helle ut alt sammen mener jeg..
Så jeg må bare spørre: Er det naturlig at en ale gir en metallaktig bismak etter å ha svelget? Og, er det flere hjemmebryggere som rett og slett ikke liker denne bismaken? Eller er det bare jeg som ikke er godt vant med mikrobrygg ennå?
Ser at mange skryter av en øltype som heter Pale Ale. Og det finnes mange ale-typer, american pale ale, bare pale ale, og IPA.
Men - de ganger jeg har smakt noe som heter noe med "Ale", så sitter jeg igjen med en rar, beisk metallaktig jern/svovel-smak bakerst i munnen. Helt bak i ganen, der ganen møter tunga. Denne beiske smaken forsvinner ikke når jeg svelger, men bare blir sterkere etter å ha svelget... 2-5 minutter etter å ha tatt første slurk sitter jeg der og harker og svelger og tenker alltid "er det bare meg eller er ale en type øl som gir en slik metallsmak i munnen?" Og så konkluderer jeg "Jeg tror faktisk ikke jeg liker ale"... For hjemmebrygg/mikrobrygg, spesialøl generelt skal jo være av en art der jeg ønsker å ta en slurk til. Ikke ønske å helle ut alt sammen mener jeg..
Så jeg må bare spørre: Er det naturlig at en ale gir en metallaktig bismak etter å ha svelget? Og, er det flere hjemmebryggere som rett og slett ikke liker denne bismaken? Eller er det bare jeg som ikke er godt vant med mikrobrygg ennå?