Hei,
Gjorde et forsøk nylig på ettergjæring med Brett.
Hadde fra før hørt en episode av "Can You Brew It" hvor dette var et av temaene (Episoden om Heretic Tafelbully 19/12-2011).
Her snakket de om hurtig ettergjæring med Brett.
Tanken var å kjøle øl'en godt før omstikking til tappingskaret for å få ut det meste av den vanlige gjæren (WLP007).
Deretter hadde vi i en pakke Brett Caussenii sammen med karbineringssukkeret.
Smakte på øl'en nå etter 3,5 uker, men kjente ingen Brett-smak.
Teorien, om jeg forstod det rett i CYBI episoden, var at man raskt skulle få Brett smak på ølen.
Noen som har erfaringer med dette?
Rett nok var øl'en vi gjorde dette med en Bringebærporter, med tydelig bringebærsmak, men hadde ventet noe Brett preg her.
Gjorde et forsøk nylig på ettergjæring med Brett.
Hadde fra før hørt en episode av "Can You Brew It" hvor dette var et av temaene (Episoden om Heretic Tafelbully 19/12-2011).
Her snakket de om hurtig ettergjæring med Brett.
Tanken var å kjøle øl'en godt før omstikking til tappingskaret for å få ut det meste av den vanlige gjæren (WLP007).
Deretter hadde vi i en pakke Brett Caussenii sammen med karbineringssukkeret.
Smakte på øl'en nå etter 3,5 uker, men kjente ingen Brett-smak.
Teorien, om jeg forstod det rett i CYBI episoden, var at man raskt skulle få Brett smak på ølen.
Noen som har erfaringer med dette?
Rett nok var øl'en vi gjorde dette med en Bringebærporter, med tydelig bringebærsmak, men hadde ventet noe Brett preg her.