Jeg brygget denne i går:
22,5 liter
OG: 1049
FG: 1012
IBU: 40 (Noonan)
4 kg Best pilsnermalt, 3 EBC
300 g Best münchenermalt, 25 EBC
16 g Horizon, pellets, 10,3 % aa, FWH
40 g Saaz, pellets, 3 % aa, 30 min.
40 g Saaz, pellets, 3 % aa, 10 min.
40 g Saaz, pellets, 3 % aa, 2 min.
1/ tab. Protafloc, 15 min.
1 tab. Servomyces, 15 min.
White Labs WLP830, gjærstarter per Jamil Zainasheffs kalkulator
1 rør Clarity-Ferm i primærgjæringen
Mesk:
55 ̊C i 15 min.
67 ̊C i 20 min.
72 ̊C i 20 min.
77 ̊C i 5 min.
Koking:
90 min.
Gjæring:
10 ̊C i 14-20 dager, lagring på 2 ̊C i 4 uker.
Jeg brukte Horizon for å unngå altfor mye humle i gryta, men man kan selvsagt bruke en annen relativt nøytral høyalfahumle, eller kjøre Saaz hele veien.