fant litt øl som hadde blitt surt, og VELDIG GODT!

Jeg fant noen flasker øl i en krok på kjøkkenet, og smakte på to av de i går kveld. Det viste seg at det var (sannsynligvis) blond ale fra i fjor sommer, som har stått og godgjort seg i varmen i et års tid.

Den smakte syrlig, litt som overmodne epler, og luktet ganske belgisk. Det var masse futt i flaskene, så det ble mest skum som kom ut, men de dråpene øl jeg klarte å få i glasset smakte helt fantastisk godt, kanskje det beste ølet jeg har laget. Synd at det bare var to flasker :(

Jeg tok vare på gjæren på bunnen og håper på å kunne gjenskape dette resultatet ved å pitche denne gjæren neste gang. Vil dette la seg gjøre?

Jeg antar da at denne ølen har fått en slags infeksjon. Er det noen sjangs for at dette kan være ikke en infeksjon, men rett og slett det som skjer med øl som blir lagret for lenge på feil temperatur?
 
Dette er nok høyst sannsynlig en infeksjon. Sur smak, overkarbonering og belgisk aroma.

Å pitche dette på nytt kan fungere, men er risikabelt. Jeg ville nok prøvd med en del av en batch først, for å se om resultatet blir omtrent det samme som du forventer.
 
gustavf skrev:
Dette er nok høyst sannsynlig en infeksjon. Sur smak, overkarbonering og belgisk aroma.

Å pitche dette på nytt kan fungere, men er risikabelt. Jeg ville nok prøvd med en del av en batch først, for å se om resultatet blir omtrent det samme som du forventer.

Ja, det er det jeg tenker også, en separat 10L-bøtte :)
 
Tilbake
Topp