Hei!
Jeg har nå brygget 5 brygg, 2 brown ale, 1 Belgisk wit, 1 Amber og 1 IPA, og -smaken- blir god! MEN, jeg får altfor liten OG når jeg er ferdig med å meske. Utsyret jeg bruker er "Villa bryggeri - "alt i ett"" (http://brygging.no/butikken.aspx?PGID=6&View=Kat). Min egen teori på hvorfor dette skjer er pga jeg ikke får god nok sirkulasjon i vannet når meskinga holder på, men dette er som sagt kun en teori laget av en nybegynner. Er det noen som har andre forslag om hva som kan være grunnen? Når jeg smaker på malten etter mesking, så smaker det ikke nevneverdig søtt.
Sist brygg, som var en Belgisk wit, hadde jeg i malt tilsvarende til 25 liter, men lagde kun 20 liter (altså burde jeg fått høy OG), men også denne gangen var OG på 1.043, når den skulle være på 1.052+. Det blir vel feil å ha i mere malt, for da vil vel smaken bli for sterk?
På forhånd takk!
Jeg har nå brygget 5 brygg, 2 brown ale, 1 Belgisk wit, 1 Amber og 1 IPA, og -smaken- blir god! MEN, jeg får altfor liten OG når jeg er ferdig med å meske. Utsyret jeg bruker er "Villa bryggeri - "alt i ett"" (http://brygging.no/butikken.aspx?PGID=6&View=Kat). Min egen teori på hvorfor dette skjer er pga jeg ikke får god nok sirkulasjon i vannet når meskinga holder på, men dette er som sagt kun en teori laget av en nybegynner. Er det noen som har andre forslag om hva som kan være grunnen? Når jeg smaker på malten etter mesking, så smaker det ikke nevneverdig søtt.
Sist brygg, som var en Belgisk wit, hadde jeg i malt tilsvarende til 25 liter, men lagde kun 20 liter (altså burde jeg fått høy OG), men også denne gangen var OG på 1.043, når den skulle være på 1.052+. Det blir vel feil å ha i mere malt, for da vil vel smaken bli for sterk?
På forhånd takk!