André Solheim
Norbrygg-medlem
Hei,
Har gjort et par forsøk på å vaske gjær fra gjæringsdunken etter tapping, men det har vært relativt mislykket. Tydeligvis altfor mye trub og man ser ikke noe lagdeling for annet enn "trub" og øl (har skjønt at WLP007 er ganske vanskelig å vaske om man har mye bunnfall på grunn av dens høye flokkulering, men har også prøvd på WLP001, og forsåvidt planer om å prøve på en Wyeast 3787. Anyways..)
Har derfor nå prøvd å bygge opp igjen gjærceller kun fra restene som var igjen i bunn og opp etter veggen i erlenmeyerkolben etter starter som ble pitchet inn i forrige brygg. Det var jo relativt vellykket, iallfall rent kvantitativt, som det fremkommer av mengden på bildet. I utgangspunktet er jeg dog skeptisk på å bruke den, og er muligens paranoid når jeg nå spør: Noen som har peiling på hvorfor det er fargeforskjell i gjærkaka? Det lille i bunn er rimelig hvitt, mens resten jo er brunt.
Har gjort et par forsøk på å vaske gjær fra gjæringsdunken etter tapping, men det har vært relativt mislykket. Tydeligvis altfor mye trub og man ser ikke noe lagdeling for annet enn "trub" og øl (har skjønt at WLP007 er ganske vanskelig å vaske om man har mye bunnfall på grunn av dens høye flokkulering, men har også prøvd på WLP001, og forsåvidt planer om å prøve på en Wyeast 3787. Anyways..)
Har derfor nå prøvd å bygge opp igjen gjærceller kun fra restene som var igjen i bunn og opp etter veggen i erlenmeyerkolben etter starter som ble pitchet inn i forrige brygg. Det var jo relativt vellykket, iallfall rent kvantitativt, som det fremkommer av mengden på bildet. I utgangspunktet er jeg dog skeptisk på å bruke den, og er muligens paranoid når jeg nå spør: Noen som har peiling på hvorfor det er fargeforskjell i gjærkaka? Det lille i bunn er rimelig hvitt, mens resten jo er brunt.