Har 14L stout som har stått på primærkar i 6 dager. Denne hadde OG på 1.050. Jeg pitcha WLP004 Irish Ale Yeast fra 1L starter på 20 grader og gjæringa var god og livlig på under 12 timer og holdt på i ca tre dager før det bråstoppa.
Siden det har vært helt dødt i tre dager nå, tok jeg en måling og den viser 1.019. Dette er 62% attenuation, i motsetning til WLP004s 69 74% range som skal gi en FG på 1.013 1.015 . Gjæren var under en måned gammel og starteren fikk stå i 48 timer og utviklet seg helt etter boka. Den har flokkulert og ølet er klart og smaker helt riktig. Temperaturen har vært stabil på 18-21 grader.
Er dette liksom innafor?
Siden det har vært helt dødt i tre dager nå, tok jeg en måling og den viser 1.019. Dette er 62% attenuation, i motsetning til WLP004s 69 74% range som skal gi en FG på 1.013 1.015 . Gjæren var under en måned gammel og starteren fikk stå i 48 timer og utviklet seg helt etter boka. Den har flokkulert og ølet er klart og smaker helt riktig. Temperaturen har vært stabil på 18-21 grader.
Er dette liksom innafor?