Som tittelen sier syns jeg IPAen jeg satte på BB30en fikk veldig lite maltsmak i forhold til alle andre IPAer jeg har smakt... brukte oppskriften til Ægir IPA, og ente med en FG på 1.010 (OG 1.057)
Jeg satte brygget før jeg hadde fått opp sirkulering og PID tempkontroll, så ble manuell temperaturstyring og sirkulering med erlenmeyer... Gjær: Safale US-05
Lurer på om noe av det under kan være årsaken?
-for mye utgjæring(FG skulle være 1.018) ifølge oppskriften
-lite lufting(som shons foreslår noen poster under)
-dårlig temperaturkontroll på meskinga.
Gjæret på 19 grader
Har fått utstyret i orden nå og har satt et indentisk brygg med PID, sirkulering, 5g kalsiumsulfat og gjærnæring. så blir spennende å se forskjellen :yes:
Ægir IPA
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=%C6gir%20IPA%20Klone&mine=&sort=date&stylesort=&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
EDIT: Søkt litt mer rundt på nettet og ser at mesketemperaturen kan ha vært for lav, slik at det ble for mye gjærbart sukker. Som forklarer FG.
Jeg satte brygget før jeg hadde fått opp sirkulering og PID tempkontroll, så ble manuell temperaturstyring og sirkulering med erlenmeyer... Gjær: Safale US-05
Lurer på om noe av det under kan være årsaken?
-for mye utgjæring(FG skulle være 1.018) ifølge oppskriften
-lite lufting(som shons foreslår noen poster under)
-dårlig temperaturkontroll på meskinga.
Gjæret på 19 grader
Har fått utstyret i orden nå og har satt et indentisk brygg med PID, sirkulering, 5g kalsiumsulfat og gjærnæring. så blir spennende å se forskjellen :yes:
Ægir IPA
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cgi?pick=%C6gir%20IPA%20Klone&mine=&sort=date&stylesort=&numshow=100&namesearch=&brewersearch=
EDIT: Søkt litt mer rundt på nettet og ser at mesketemperaturen kan ha vært for lav, slik at det ble for mye gjærbart sukker. Som forklarer FG.