Andreas Alvestad
Norbrygg-medlem
Brenner inne med noen spørsmål som jeg ikke finner svar på på forumet.
Har forsøkt meg på en klone av Rochefort 8 etter denne oppskriften: http://www.homebrewtalk.com/f73/rochefort-8-clone-close-you-can-get-158933/
Jeg endte noe lavt i OG med 1,062 (nok for mye malt for min BB30), målte på nytt i dag SG til 1,014, 2 uker etter brygging. Det står i oppskriften at det skal gjæres i 3 uker, og senere sekundærgjæring i 2 uker. Når jeg regner på utgjæring så kommer jeg frem til 77,5%, og dette er helt i overkant av det intervallet som wyeast opererer med for denne gjæren (#1762 - attenuation 73-77%).
Det jeg altså lurer på er om gjæringen er ferdig, eller om jeg bør la det stå videre en uke til? Og trenger jeg å bry meg om dette med sekundærgjæring? Når SG allerede har kommet så langt ned, kan det bety at jeg har fått et infisert brygg?
Jeg ville helst ha flasket i dag, da det er mest praktisk mtp at jeg ønsker å sette ett nytt brygg om to dager.
Har forsøkt meg på en klone av Rochefort 8 etter denne oppskriften: http://www.homebrewtalk.com/f73/rochefort-8-clone-close-you-can-get-158933/
Jeg endte noe lavt i OG med 1,062 (nok for mye malt for min BB30), målte på nytt i dag SG til 1,014, 2 uker etter brygging. Det står i oppskriften at det skal gjæres i 3 uker, og senere sekundærgjæring i 2 uker. Når jeg regner på utgjæring så kommer jeg frem til 77,5%, og dette er helt i overkant av det intervallet som wyeast opererer med for denne gjæren (#1762 - attenuation 73-77%).
Det jeg altså lurer på er om gjæringen er ferdig, eller om jeg bør la det stå videre en uke til? Og trenger jeg å bry meg om dette med sekundærgjæring? Når SG allerede har kommet så langt ned, kan det bety at jeg har fått et infisert brygg?
Jeg ville helst ha flasket i dag, da det er mest praktisk mtp at jeg ønsker å sette ett nytt brygg om to dager.