Hei, et dumt spørsmål fra en fersking...
Har startet mitt aller første brygg som er en Belgisk Wit fra ekstrakt med gjær av typen WLP400.
Gjæren var så fersk når jeg kjøpte den at jeg fikk beskjed om at det ikke var nødvendig å lage en starter men bare pitche den som den var.
Brygget hadde en OG på 54.
Jeg har ikke opplevd stormgjæring på samme måte som mange beskriver det, men heller en ganske jevn prosess hele veien, men dette er ganske forskjellig avhengig av gjærtype har jeg forstått.
Har målt SG flere ganger underveis, men utover det har dunken fått stå urørt i ganske nøyaktig 19 grader i over tre uker nå.
Har en SG på på 12 idag (samme i går), men problemet er at det fremdeles er aktivitet i vannlåsen.
Ikke mye, men det kommer et plopp av og til.
Fikk beskjed om at den måtte stå to uker eller kanskje mindre til gjæring, men nå har den altså stått i tre...
Er det trygt å flaske idag eller bør jeg gi det noen dager til?
Mvh Martin
Har startet mitt aller første brygg som er en Belgisk Wit fra ekstrakt med gjær av typen WLP400.
Gjæren var så fersk når jeg kjøpte den at jeg fikk beskjed om at det ikke var nødvendig å lage en starter men bare pitche den som den var.
Brygget hadde en OG på 54.
Jeg har ikke opplevd stormgjæring på samme måte som mange beskriver det, men heller en ganske jevn prosess hele veien, men dette er ganske forskjellig avhengig av gjærtype har jeg forstått.
Har målt SG flere ganger underveis, men utover det har dunken fått stå urørt i ganske nøyaktig 19 grader i over tre uker nå.
Har en SG på på 12 idag (samme i går), men problemet er at det fremdeles er aktivitet i vannlåsen.
Ikke mye, men det kommer et plopp av og til.
Fikk beskjed om at den måtte stå to uker eller kanskje mindre til gjæring, men nå har den altså stått i tre...
Er det trygt å flaske idag eller bør jeg gi det noen dager til?
Mvh Martin